Er du inaktiv i to år kan Google slette alt innholdet

googlephotosslette
Google forbeholder seg retten til å slette alle bildene dine i Photos om du er inaktiv i to år.

Google har endret retningslinjene for lagringen i en rekke tjenester.

Merk deg dette om Gmail, Google Drive og Photos

“Med disse endringene legger vi oss på linje med standard praksis i bransjen. Siden du tidligere har brukt ett eller flere av disse produktene i Google-kontolagringen din, ville vi informere deg om de nye retningslinjene i god tid før de trer i kraft 1. juni 2021

Nedenfor finner du et sammendrag av de nye retningslinjene. Du finner en fullstendig liste over endringene i denne brukerstøtteartikkelen“, melder Google ovenfor sine kunder i en epost.

Annonse

De nye retningslinjene gjelder fra 1. juni 2021, og merk deg dette om Photos (uthevingen er vår):

“Hvis du er inaktiv i 2 år (24 måneder) i Gmail, Drive eller Foto, kan vi slette innholdet i produktet eller produktene der du er inaktiv. Google One-abonnenter som er innenfor lagringskvoten sin og har god anseelse, blir ikke berørt av denne nye regelen om inaktivitet.”

Og:

“Hvis du overskrider lagringsgrensen din i to år, kan vi slette innholdet ditt i Gmail, Drive og Foto.”

Vær også klar over følgende:

  • Du blir ikke berørt av disse endringene med mindre du har vært inaktiv eller over lagringsgrensen din i to år. Siden denne regelen trer i kraft 1. juni 2021,. blir den tidligst håndhevet 1. juni 2023.
  • Hvis du er inaktiv eller har overskredet lagringsgrensen etter 1. juni 2021, sender vi deg e-postpåminnelser og varsler før vi sletter noe.
  • Selv hvis du er inaktiv eller har overskredet lagringsgrensen for én eller flere av disse tjenestene og innholdet ditt blir slettet, kan du fortsatt logge på
  • Merk: Retningslinjene for inaktive kontoer og kontoer som har overskredet lagringskvoten gjelder bare for private brukere av Google-tjenester. Retningslinjene for Google Workspace, G Suite for utdanning og G Suite for ideelle organisasjoner endres ikke foreløpig, og administratorer kan sjekke brukerstøtten for administratorer for å se retningslinjene for lagring for sitt abonnement.

Kilde:
Google

Annonse
Annonse