iphone12prodårligbatteri
Merker du at iPhone 12, og spesielt 12 Pro, tappes ekstra kjapt når den ikke i bruk?

Annonse


Kanskje det ikke er oss likevel: 1000 klager over dårlig iPhone 12-batterilevetid

Nå varsler iPhone 12/Pro-eiere at batteriet tappet alt for kjapt, selv når enheten ikke er i bruk. Problemet skal ha vært gjeldende i mange uker og ingen skikkelig løsning finnes.

Hvorfor tappes batteriet så kjapt ved dvale?

Undertegnende har selv stusset over batterilevetiden til iPhone 12 Pro-serien, og er ikke så veldig imponert over iPhone 12 Pro sin batterilevetid som i kombinasjon med den stive prisen gjør mobilen vanskelig å gi mer enn 8 av 10.

Samtidig er det slik at en formatering av vår iPhone 12 Pro Max medførte at batteriet ble en god del bedre og at vi derfor oppjusterte karakteren fra 8 til 9.

Det folk rapporterer om i Apples supportforum er at iPhone 12 Pro, og vi er usikre på om dette gjelder 12-serien i like stor grad, eller Max, er at selv om mobilen er tilkoblet WiFi og ikke er i bruk, så tappes fire prosent av batteriet i timen – dette er hyppigere enn trådstarter “Master26A” var vant med ved bruk av iPhone 11 Pro.

Annonse


Tråden som ble startet 1. november teller nå 55 sider med innspill fra iPhone 12-kunder som mener det er noe galt.

Over 1000 andre Apple-kunder klager over det samme

Men en person som klager over batteriproblemer beviser ikke stort; det kan jo være snakk om en eller flere apper (batterirapporten avslører ikke noe suspekt) som sliter, eller kanskje enheten ble installert med en iCloud-backup som ikke var helt kurant?

Men så er det slik at det er flere andre brukere i Apples supportforum som melder om nøyaktig det samme problemet: batteriet tappes for kjapt selv når mobilene dvaler.

En bruker meldte nå nettopp at problemet “løses” ved å ta ut SIM-kortet: det er visstnok dette som skaper problemet, i det minste for denne eieren. Det nevnes også at eSIM løser problemet, men at iOS 14.3 som foreløpig er i beta 3, ikke retter opp i floken. Vi følger utviklingen i saken.

Kilde:
Apple

Annonse