windowsm1
Vi håper Microsoft følger opp og leverer Windows til M1-brikkesettet. Det ville vært interessant å sammenligne ytelse og batterilevetid.

Annonse


Windows kan kjøre på MacBook M1 uten problemer

Craig Federighi, Apples sjef for programvareutvikling, sier at det ikke er noen grunn til at Apples M1-brikker ikke kan kjøre Windows, men at det er opp til Microsoft.

MacBook M1 har ingen problemer med å kjøre Windows, MENER APPLE

Problemet er at Microsoft ikke har en ARM-lisens for å kjøre Windows på maskiner der OS-et ikke er forhåndsbestillert. Med andre ord: før det eventuelt skjer, er det ingen sjanse for at Windows 10 kan kjøre på macOS Big Sur M1… offisielt.

Det er mulig å kjøre Windows-programmer, men med begrensningene Wine har:

Dette forklarerCraig Federighi

“Når det gjelder Windows native på maskinen, så er det oppe til Microsoft. Vi har kjerne-teknologien slik at de kan få det til, for å kjøre deres ARM-versjon av Windows, som jo selvsagt støtter x86 programmer. Dette er en avgjørelse Microsoft må ta, altså å bringe lisensen for denne teknologien til brukerne slik at de kan kjøre dette på Mac. Det er ingen tvil om at Mac-ene er veldig kapable til å gjøre det”.

Interessant. Dette føles mer som et forsøk på å overbevise Microsoft om å gjøre det, enn en teknisk forklaring i forhold til at det er mulig. Vi håper Microsoft følger opp.

Kilde:
Ars Technica

Annonse