Nok en RTX 30-kalddusj: det vil ta måneder før det er nok kort

amdnvidia
Det er bare å beklage: vi hadde trua på langt flere kort i november, men både AMD og Nvidia sliter med å produsere nok nye skjermkort for en verden som sitter mer inn enn noen sinne.

Vi hadde trua på større leveranser av RTX 30-kort i november for at Nvidia lettere skulle konkurrere mot AMD, men så har ikke skjedd enda.

Det er trolig ikke nok kort før våren 2021

Ok, så er ikke måneden helt ferdig, men se på AMDs lansering: de har jo ikke nok RX 6000-kort de heller.

Med andre ord ser det ut til at det virkelig er problemer med å produsere nok RTX-kort og RX-kort og at de av oss som mangler kort eller ønsker å oppgradere, trolig vil måtte vente helt til tidlig neste år før det løsner. Som med Xbox Series X, S og Playstation 5, altså.

Annonse

Bekreftet det verste ovenfor investorene

Nå bekrefter Nvidias “Chief Financial Officer”, Colette Kress, at verden sliter med produksjonen og at etterspørselen har vær helt vill i tillegg.

Til investorene sa hun onsdag denne uken at “det vil ta enda noen måneder før før det er nok kort”.

Jensen Huang, Nvidia-sjefen, har tidligere uttalt at det blir for få kort i hele 2020, og forklarte ovenfor investorene at selv om de klarte å spinne opp masseproduksjonen kjappere denne gang enn tidligere, så har etterspørselen vært alt for stor til å kunne hanskes med. Det høres mer troverdig ut nå som AMD har samme problem.

Kilde:
PC Gamer

Annonse
Annonse