Annonse


Så mye kjappere er MacBook M1 SSD-en: 2675MB/s og 2190MB/s

Nå som MacBook Air og Pro med M1-brikker leveres verden over, avsløres det stadige hastighetsforbedringer.

Alt er mye kjappere

GPU-en er mye bedre enn tidligere, og selv om den ikke er i nærheten av de beste mellomsjiktkortene for spill, så er ytelsen bedre enn 1050 ti, et kort som kan kjøre en rekke av dagens populære spill. Problemet er selvsagt mangelen på Windows Boot Camp.

Noe som aldri snakkes nok om er SSD-ytelsen. Det er derfor vi alltid tester laptopene som har inne med Blackmagic om det er Mac, eller Crystaldiskmark for Windows-maskiner.

Det er jo ikke en gang en “Pro”-maskin

Windows-laptoper har sjeldent like kjappe SSD-er som MacBook-er, og dette blir et enda større faktum nå som det viser seg at SSD-kontrolleren, og SSD-ene i M1-maskinene er enda kjappere enn Apples Intel-maskiner.

Annonse


Det er 256GB-modellen som er testet med 2675MB/s lesehastighet og 2190MB/s skrivehastighet. De fleste MacBook-er vi har testet ligger på rundt 2000 Mb/s lesehastighet, så dette er uten tvil en fin forbedring i kombinasjon med macOS Big Sur vi håper og tror er godt satt sammen for maskinene.

Apple skryter av et forent RAM-system og opp til to ganger bedre SSD-ytelse enn Intel MacBook Air:

Pro SSD-ytelsen promoteres på en litt annen måte:

Med Pro M1-modellen sammenligner ikke Apple med en annen maskin, men hevder SSD-ytelsen er enda bedre.

Apple hevder opp til to ganger kjappere SSD-ytelse, og avslører testprosedyren:

“Testingen er utført av Apple i oktober 2020 ved bruk av forhåndsproduksjon MacBook Air-systemer med Apple M1-brikke, samt produksjonselsemplar av firekjerners 1,2 GHz Intel Core i7-baserte MacBook Air-systemer, alt konfigurert med 16 GB RAM og 2 TB SSD.

Apple sammenligner altså med en langt tregere Intel Air på følgende måte

“FIO 3.23, 1024 KB forespørselsstørrelse, 150 GB testfil og IO-dybde = 8. Ytelsestester utføres ved bruk av spesifikke datasystemer og gjenspeiler den omtrentlige ytelsen til MacBook Air.”

Kilde:
MacRumors

Annonse