ntusingapore6g
Disse smarte karene fra NTU Singapore, Abhishek Kumar, Ranjan Singh og Dr Yihao Yang. Dette er den silikonbaserte brikken som kan sende terahertz-bølger i store hastigheter for i fremtiden å oppnå flere tusen Gb i sekundet.

Annonse


6G blir hundre ganger kjappere: målet er 8000Gb/s

Den teoretiske makshastigheten for 5G er 10 Gb/s. Om ti år vil vi alle se på det som 90-talls nett.

5G har ikke en gang blitt en greie, også kommer de her med 6G

Nå er dette teoretiske tallet knust, etter at forskere i Japan klarte å overføre 11GB/s under en demonstrasjon av teknologien som spås å bli hundre gangere kjappere.

Ekte 11 Gb/s nedlasting på dingsene våre blir hyggelig, for ikke å snakke om at man ikke trenger kablede nett eller fiber lenger.

Uansett forventer forskerne at den maksimale mulige båndbredden vil kunne forbedres (mye) før lansering om rundt ti år

Annonse


6G kommer ikke før tidligst i 2030

For å få til dette har de utviklet en brikke som nytter terahertz-svingninger som finnes mellom infrarød- og mikrobølge-stråling.

Dette har tidligere blitt ansett som svært dyrt, men takket være et nytt materiale kan masseproduksjonen trolig oppnås kjappere enn forventet.

6G vil kunne sende ut hastigheter på 1 terahertz – det er tre ganger kjappere enn 5G.

I rene Gb/s snakker vi utrolige 8000 Gb/s, samtidig vil de klare å kutte ventetid og båndbredden vil være vesentlig høyere. Disse høye tallene får oss til å lure på hvor mye båndbredde man egentlig trenger om ti år… det er et utslitt Bill Gates sitat her et eller annet sted.

Kilde:
SingularityHub

Annonse