Dette er verdens første Intel-baserte Wi-Fi 6-router

Nighthawk AX4 kommer med ny teknologi for å gjøre internettopplevelsen din bedre.
Nighthawk AX4 kommer med ny teknologi for å gjøre internettopplevelsen din bedre.

I går presenterte nettverkselskapet Netgear en rekke nye Wi-Fi 6-routere. Blant disse er beistet Nighthawk AX4, som er den første av sitt slag.

Mye kraftigere enn før

For i tillegg til å være den første av sin type til å være Intel-basert, så er det den blant de første Wi-Fi 6-routere i markedet med dual-band “4-stream”-teknologi. Utover støtte for Wi-Fi 6 så finner man at Nighthawk AX4 gir hastigheter på opptil 3Gbps noe som skal gi en kraftig økning fra tidligere.

Annonse

Dessuten forteller Netgear at man takket være redusert signalforstyrrelser kommer til å ha bedre tilkobling på alle enheter som kobles på nettet, slik at både online-spilling og strømming av Ultra HD 8K/4K skal gå jevnere. Routeren er utstyrt med en dobbeltkjerners prosessor som er utviklet til å kunne håndtere haugevis med filer uten at man skal merke dette på hastigheten i andre prosesser.

Bedre sikkerhet

Den nyeste generasjonen med Wi-Fi-teknologi gir for øvrig bedre sikkerhet og mulighet til å koble opp 256 enheter gjennom slike Intel-baserte routere. Den fungerer med digitale stemmeaktiverte assistenter som Alexa, og oppdateres automatisk i det nye programvareoppdateringer slippes.

Nighthawk AX4 vil ved lansering koste 199 amerikanske dollar, neo som tilsvarer omkring 1700 norske kroner.

Kilde:
BGR

Annonse
Annonse