Kommende iPhone-modeller kan få enda tynnere skjermer.
Kommende iPhone-modeller kan få enda tynnere skjermer.

Annonse


Nå skal Apple forske frem enda tynnere dingser

Apple føler simpelthen at enhetene ikke kan bli tynne nok.

Hemmelig lab
Ifølge rapporter fra Bloomberg har Apple åpnet en hemmelig lab i Taiwan der de forsker på tynnere paneler til kommende Apple-enheter.

Selskapet skal blant annet ha ansatt personer fra den lokale skjermprodusenten AU Optronics og Qualcomm, melder Bloomberg.

Les også: – Apple skal gjøre det alle frykter med iPhone 7.

Annonse


Ingeniørene på anlegget utvikler en mer avansert versjon av LCD-skjermene som brukes i dagens iPhoner, iPad-er og Mac-er. Apple ønsker også å flytte fokuset til OLED, som er enda tynnere og ikke krever bakbelysning, forteller personer Bloomberg har vært i kontakt med.

Qualcomm-eid
Produksjonsanlegget var tidligere eid av Qualcomm, og skal for øyeblikket ha rundt 50 ansatte. Bloomberg har imidlertid klart å bekrefte at fabrikken nå styres av Apple. Blant annet skal det henge en Apple-logo i resepsjonen og ansatte skal ha brukt Apple-ID-kort.

Verken Apple eller de ansatte ønsker å kommentere hva de jobber med på produksjonsanlegget.

Les også: iPhone får ikke ny skjerm før 2018.

Forskningsanlegg
Samtidig meldes det om at Apple har kjøpt opp et produksjonsanlegg i San Jose i USA. Anleggets tidligere eiere var Maxim Integrated Products, som produserer halvledere.

Det er usikkert hva planene til Apple er for produksjonsanlegget, men analytikere som Silicon Valley Business Journal har vært i kontakt med, tror at det kan bli brukt som et forskningssted for prototyping.

 

Kilder:
Bloomberg,
MacRumors,
MacRumors 2

Annonse