Annonse


– Jeg eier Twitters nye sikkerhet

En rekke høyprofilerte og kjente Twitter-brukere har i det siste opplevd en del grove tilfeller av kapring.

Agenter og fanatikere
For et par uker siden klarte syriske agenter å kuppe Twitter-feeden til humor-nettstedet The Onion, og i februar i år ble hamburgerkjeden Burger King tatt over av McDonald’s-fanatikere.

Tilfellene er mange, og en rekke vanlige Twitter-brukere vi aldri hører om har trolig også blitt ofre for det Twitter nå innser er for dårlig sikkerhet.

– Bruk sterkt passord
Derfor innfører de et nytt system med tolagssjekk av passord og brukernavn. Twitters sjef for produktsikkerhet Jim O'Leary sier til BBC at han likevel ikke kan garantere at det nye systemet er helt patent.

Annonse


– Det er fortsatt viktig å bruke et sterkt passord og følge våre øvrige anvisninger, sier han.

Gleden over å ha sikret seg bedre kan imidlertid bli kortvarig for Twitter.

– Systemet er MITT!
For nå melder den omstridte fildelings-bråkebøtta Kim Dotcom seg som eier av hele systemet.

– Google, Facebook, Twitter, Citibank etc. tilbyr tostegs autentisering. Massivt IP (Intellectual Property – åndsverk, journ. anm)-brudd fra amerikanske selskaper. Min oppfinnelse. Mitt patent, skriver Dotcom på sin egen Twitter-konto.

Registrert i 1997
Og ganske riktig, et patent som i hvert fall for et utrent øye til forveksling ligner tolagssystemene til de nevnte selskapene ble faktisk så tidlig som i april 1997 tildelt en mann med navn Kim Schmidts.

Schmidts er som kjent Dotcoms opprinnelige etternavn før han fant det for godt å omdøpe seg til noe mer moderne og digitalt.

Ville ikke saksøke
Mange spør seg hvorfor Dotcom ikke har gått til søksmål og eventuelt innkassert millioner for det han mener er brudd på sin egen opphavsrett.

 

Men også dette har Dotcom en forklaring på.

I tråd med sin ideologi der alt skal kunne deles og verken myndigheter eller rettighetshavere skal blande seg opp i det, sier han følgende:

– Jeg tror på deling av kunnskap og ideer til samfunnets beste. Men jeg kan komme til å saksøke dem nå sett i lys av hva USA gjør mot meg.

«Wanted» av USA
Dotcom sikter trolig til saken som skal avgjøre om han skal utleveres fra New Zealand til USA.

Dotcom ble som kjent arrestert under dramatiske omstendigheter på grunn av fillagringstjenesten Megaupload, som han sto bak.

Senere ble han sluppet fri, og har til og med fått en unnskyldning av New Zealands statsminister.

Startet opp på ny
Han har også startet opp en ny fillagringstjeneste kalt Mega.

Det er fortsatt uvisst om Dotcom kan utleveres, og om han gjort noe galt i henhold til newzealandsk lov.

Annonse