Rettighetshaverne og deres advokater prøver desperat å kutte nettforbindelsen til The Pirate Bay. Men det har vist seg vanskelig.

Annonse


Først juss, så saksa

Jakten på The Pirate Bay er på ingen måte slutt, selv om rettssaken er over og dommen er falt.

Går etter ISP-er
Så langt har det vist seg vanskelig å stoppe piratportalen, på tross av iherdige forsøk ad juridisk vei.

Nå prøver imidlertid rettighetshaverne å få has på piratene ved å gå etter de som huser dem og gir dem nettforbindelse.

– Slutt å levere!
Ifølge Torrentfreak.com har en rekke internettleverandører i det siste mottatt trusler fra advokater om at de risikerer rettslig forfølgelse dersom de ikke slutter å levere båndbredde til The Pirate Bay.

Annonse


En av disse, Portlane, er nå koblet vekk fra The Pirate Bay-systemet. Dette er noe The Pirate Bay selv har gjort for å skjerme dem, ifølge Torrentfreak.com.

Sunde forklarer
Det er imidlertid ikke helt enkelt å få has på piratene ved å prøve å fjerne den tekniske infrastrukturen.

Pirate Bay-veteran Peter Sunde (som etter eget utsagn ikke har noe med Pirate Bay å gjøre lenger) forklarer i sin egen blogg hvordan systemet er bygget opp:

Etter den illegale aksjonen mot The Pirate Bay i 2006 var det vanskelig å finne mange nok datamaskiner på ett og samme sted for å kunne starte opp igjen.

Derfor ble det bygget opp en form for MESH-nettverk (ITavisens lenke – journ. anm.) der tjenere på flere steder i verden kunne brukes som om de sto ved siden av hverandre.

At disse maskinene utgjorde et «virtuelt» nettverk sammen var nødvendig for at programvare og annet skulle fungere enkelt. Og for å få dette sikkert ble det bygget via krypterte tunneler.

– Ingen vits å lete hos Piratpartiet
Sunde forklarer videre at det svenske Piratpartiets datasentral, dit sporene til Pirate Bay tilsynelatende leder, heller ikke er et sted å aksjonere.

– Det eneste man med rimelig sikkerhet kan påstå er at datamaskinene som TPB bruker for selve tjenesten i seg selv ikke finnes hos Piratpartiet. Om de finnes i Sverige eller utenfor landet vet man heller ikke. Og for å gjøre det vanskelige enda vanskeligere så behøver ikke en gang TPB selv vite hvor datamaskinene befinner seg, skriver Sunde.

Annonse