Kim Dotcom kaller Mega for et «privatliv-selskap». Nå gjør han også betalingen anonym.

Annonse


– Vi plantet ikke Dotcom-bevis

Fildelingskongen Kim Dotcom hevder at USA plantet opphavsbeskyttet materiale på hans Megaupload.

– Irrelevant og oppkonstruert
I et offisielt dokument tilbakeviser nå det amerikanske justisdepartementet påstandene.

– Påstandene er irrelevante og basert på grunnløse antagelser om oppkonstruerte brudd mot hans rettigheter som tiltalt i en kriminalsak, heter det i dokumentet.

– Finnes ikke
Departementet påpeker videre at Kim Dotcom ikke kan peke på noen forbindelser mellom Megaupload og amerikanske myndigheter.

Annonse


– Dette fordi slike forbindelser rett og slett ikke finnes, skriver justismyndighetene.

Instruerte nettleverandør
Det er imidlertid et faktum at det var forbindelser mellom amerikanske myndigheter Carpathia, selskapet som hadde hånd om Megauploads maskiner og nettforbindelser.

Kim Dotcom hevder at Carpathia ble instruert til å ta vare på 36 ulovlig kopierte filmfiler for å lette etterforskningen.

Fikk først beskjed først etterpå
Dotcom fikk på sin side beskjed om at filene var ulovlige kopier i etterkant. Han hadde med andre ord ikke mulighet til å fjerne dem før de ble brukt som bevismateriale.

Som andre fildelingstjenester hadde Megaupload ingen kontroll med materialet som ble utvekslet, men ifølge Dotcom ville de selvsagt ha tatt affære dersom de hadde blitt gjort oppmerksom på ulovligheter.

Carpathia fikk pepperet
Det var med andre ord Carpathia som fikk de skarpe henvendelsene fra amerikanske myndigheter, selv om Kim Dotcom og hans samarbeidspartnere var de som ble arrestert senere av politiet på New Zealand.

Arrestasjonen ble foretatt av tungt bevæpnede spesialstyrker, omtrent som det var en terrorist det dreide seg om.

Utleveres eller ikke?
Siden overvåkingen i forkant av arrestasjonen skjedde på feil lovgrunnlag, har New Zealands statsminister John Key bedt om unnskyldning for det som skjedde.

Det er fortsatt uklart om Kim Dotcom blir utlevert til USA, der han er tiltalt for brudd på opphavsretten.

Frykter Hollywood-boikott
Saken kan få store konsekvenser for New Zealand, som etter hvert har blitt et viktig innspillingsland for store Hollywood-filmer. Blant annet ble både «Ringenes herre»-trilogien og «Hobbiten: En uventet reise» spilt inn der.

Dersom Dotcom ikke blir utlevert, frykter newzealandske politikerne at amerikanske filmstudioer kan komme til trekke seg fra slike prosjekter i framtida. Det vil i så fall bety store økonomiske konsekvenser for det lille landet sørøst for Australia.

Annonse