Hopp til navigasjon Hopp til innhold

iTunes klar for Norge

Etter alt å dømme lanserer Apple iTunes i Norge offisielt i ettermiddag. Men musikkbutikken er allerede klargjort for nordmenn.

itunes norsk
Om du klikker på iTunes-symbolet i iTunes får du ikke lenger opp skiltet som forteller at tjenesten ennå ikke er åpnet i Norge. I stedet finner du nå norske artister med låter til salgs for 99 amerikanske cent (om lag 6 norske kroner) – i tillegg til tusenvis av utenlandske titler.

I følge det norske Mac-forumet Mac1.no vil de norske prisene bli åtte kroner pr. låt og 89 kroner pr. album.

Det meste på plass

Bak den amerikanske prislappen står det på helnorsk «kjøp sang». Og det er liten tvil om at du meget snart kan kjøpe musikk fra det som nå er verdens største virtuelle platesjappe på nettet.

I skrivende stund får du imidlertid ikke opp Norge som landsvalg når du registrerer deg. Dermed er det i hvert fall tilsynelatende ennå ikke mulig å kjøpe musikk uten å gå omveien om et kredittkort registrert på en adresse i et land der iTunes allerede er offisielt åpnet.

Likevel har flere meldt om at de har klart det uten problemer.

Lanseres med Tiger?

I ettermiddag skal Apple lansere sitt nye operativsystem OS X 10.4, også kalt «Tiger» – for norsk presse (kommer i butikken i morgen, fredag). Det ville nærmest være overraskende om ikke iTunes ble lansert i samme slengen.

Apple Norge har så langt ikke villet opplyse når iTunes åpner her i landet. ITavisen.no kommer med nærmere opplysninger når de foreligger.

Den norske rettighetsorganisasjonen TONO har nå sendt ut pressemelding der de bekrefter at forhandlingene med Apple er i boks.

Kilder:
Mac1.no
iTunes
Dagbladet.no

Sist oppdatert 27/4 kl. 09.15

Stikkord: internett, lydogbilde, mp3