Hopp til navigasjon Hopp til innhold

Mobiltelefon med videokanon

CeBIT (ITavisen.no): Mobiltelefoner var en gang i tiden noe du bare snakket i. Slik er det ikke lenger. Nå er mobilen fotoapparat, tekstbehandler, faks og e-postsentral. Og videokanon!

Det er Siemens som under årets CeBIT viser frem det som kan bli en ny funksjon i fremtidens mobiltelefoner. Modellen som vises nå er en modulbasert løsning der du rett og slett knipser en bitte liten projektor til toppen av mobiltelefonen. I telefonens minne ligger filene du nå kan sende som lys til nærmeste lerret.

Strømsluker

Rekkevidden på denne projektoren er riktig nok begrenset, og skal du bruke den på avstander over 50 cm bør det være stummende mørkt.

Det er teknisk mulig å lage knøttsmå projektorer, men problemet ligger i å få disse til å være strømsparende nok. Selv den svake lommelyktpæren i Siemensprojektoren bruker bare noen minutter på å slurpe i seg strømmen i et standard mobiltelefonbatteri.

Videokanon i lomma

Foreløpig ser det med andre ord ut til å være lenge før vi kan regne med å få se slike produkter i salg. Men du skal ikke se helt bort fra at du en dag vil kunne bære din egen videokanon-mobiltelefon i skjortelommen.

Stikkord: Mobil