Dette webkameraet gir deg HD-kvalitet når du chatter.
Dette webkameraet gir deg HD-kvalitet når du chatter. Microsoft

Webcam med ekte HD

Tar opp med 720p og 30fps.

Logitech kom allerede i fjor med sitt QuickCam Pro 9000-webkamera med 720p-oppløsning. Altså tilsvarende «HD Ready».

Først med 30fps

Omtrent samtidig kom Samsung med sinS5K4AW webcam-sensur, som gjør det mulig å ta opp med 1280×960 pikser og 60 bilder pr. sekund.

Nå følger Microsoft opp med LifeCam Cinema, som i følge dem selv skal være det første kommersielle webkameraet med både 1280X720p oppløsning og 30 bilder pr. sekund oppdatering.

Lav plastfaktor

Kameraet, som er prissatt til 80 dollar (rundt 490 kroner) i USA, er utstyrt med aluminiumchassis, glasslinse, autofokus, 4 ganger digital zoom og støyreduksjon på lyden.

Kameraet er kompatibelt med både Windows Live Messenger, Windows Live Movie Maker og Windows Live Photo Gallery. Det kan brukes både med XP, Vista og Windows 7.

Lanseringsdato er 9. september.

Kilde:
pocket-lint.com

Diskutér dette temaet

Velkommen til diskusjon på ITavisen. Her kan du skrive det du mener, men husk at mange leser det du skriver. Vi forventer en saklig tone, og at debattantene holder seg til temaet. Det er ingen selvfølge å få publisert innlegg her, og ITavisen forbeholder seg retten til å slette/moderere innlegg uten å begrunne dette. Skrivefeil ser vi helst at du melder fram om til journalisten direkte via e-post (klikk på navnet).

Vær obs på at vi så raskt vi oppdager dem vil fjerne innlegg som inneholder:

  • Falsk identitet eller kallenavn som allerede er i bruk
  • Trakassering og utskjelling av meddebattanter, enkeltpersoner eller grupper
  • Rasistiske utsagn, bannskap, trusler eller generelt hatske meldinger

ITavisens kommentarfelt er stengt mandag til torsdag mellom kl. 22 og 8, og i helgene fra fredag kl. 20 til mandag kl. 8.

Mer om vilkårene her