Samsung-Galaxy-Tab-10.1
Samsung-Galaxy-Tab-10.1

Vil selge brett i egen butikk

Google prøver en ny «Nexus One».

Google har tidligere prøvd å selge sin egen mobiltelefon (Nexus One) via egen nettbutikk. Men dette ble nærmest kvalt i starten på grunn av liten etterspørsel,

Prøver på ny
Likevel skal de nå prøve seg igjen - denne gangen med Android-nettbrett.

Dette skriver Wall Street Journal.

Brett fra Asus og Samsung
Ifølge avisen vil nettbrettene ha Googles varemerke, i tillegg til fabriantens merke. Google skal ha kontakt med flere leverandører.

Etter alt å dømme blir det Asus og Samsung - allerede Googles partnere på mobil - som kommer tril å levere brettene i første omgang.

Egne brett
Men etter at de kjøpte storselskapet Motorolas mobilavdeling er de også i stand til å produsere egne brett. Kilder Wall Street Journal sitter på hevder at disse egenproduserte brettene på sikkt vil være å finne i nettbtutikken.

Om disse skal selges parallelt med samarbeidspartnernes produkter eller eventuelt eksklusivt, er noe uklart.

Avgjørelsen om å gjenopprette egen butikk-konseptet er helt klart et svar på Apples system, der et stort antall av selskapets produktet blir solgt gjennom Apple Store.

Mange spør seg hvordan Google skal forholde seg til teleselskapene. Men kilder i selskapet kan fortelle at de anser nettbrett som en hjemmebruksvare som for det meste brukes på WiFi.

Dermed blir det ikke så viktig å ha 3G-avtaler med for eksempel AT&T eller Vodafone.

Diskutér dette temaet

Velkommen til diskusjon på ITavisen. Her kan du skrive det du mener, men husk at mange leser det du skriver. Vi forventer en saklig tone, og at debattantene holder seg til temaet. Det er ingen selvfølge å få publisert innlegg her, og ITavisen forbeholder seg retten til å slette/moderere innlegg uten å begrunne dette. Skrivefeil ser vi helst at du melder fram om til journalisten direkte via e-post (klikk på navnet).

Vær obs på at vi så raskt vi oppdager dem vil fjerne innlegg som inneholder:

  • Falsk identitet eller kallenavn som allerede er i bruk
  • Trakassering og utskjelling av meddebattanter, enkeltpersoner eller grupper
  • Rasistiske utsagn, bannskap, trusler eller generelt hatske meldinger

ITavisens kommentarfelt er stengt mandag til torsdag mellom kl. 22 og 8, og i helgene fra fredag kl. 20 til mandag kl. 8.

Mer om vilkårene her