Israels viseutenriksminister Danny Aylon truer med å svare på kredittkorthacking med betydelige hardere midler.
Israels viseutenriksminister Danny Aylon truer med å svare på kredittkorthacking med betydelige hardere midler. Al Jazeera

Vil hevne hacking

– Må behandles som terror, sier Israel.

I helga ble sensitive opplysninger om rundt 6000 israelske kredittkort lagt ut på nettet. Hackeren bak eksponeringen skal være en saudiaraber bosatt i Mexico.

- Brudd på suvereniteten
Reaksjonen fra Israel lot ikke vente på seg.

- Dette er et brudd på suvereniteten på linje med en terroraksjon, og må behandles deretter, sier viseutenriksminister Danny Ayalon.

- Ingen vil være immun
Motivet for hackingen synes uklart, men det er likevel et faktum at krefter som vanligvis oppfattes som fiender av Israel jubler over det som har skjedd.

-Israel har evne til aktivt å ramme de som prøver å skade oss. Ingen organisasjon eller hacker vil være immun mot gjengjeldelse, fortsatte Aylon i en tale like etter at innbruddet ble kjent.

Kan ordne opp selv
Hackeren bak innbruddet bruker kallenavnet OxOmar, og skal være en 19 år gammel saudiaraber mann bosatt i Mexico.

Israel har så langt ikke bedt Mexicos regjering om hjelp, men det er ikke gitt at de vil gjøre dette. Landets etterretningstjeneste Mossad har lang tradisjon for å ordne opp på egenhånd, uten å be om tillatelse fra landet der målene befinner seg.

- Bruk alle tilgjengelige midler
Den palestinske, islamistiske organisasjonen Hamas oppfordrer nå arabiske hackere til ikke å la seg skremme av truslene.

- Vi oppfordrer arabisk ungdom til å ignoreredisse feige israelske truslene og til å bruke alle tilgjengelige midler i den virtuelle verden for å svare på israelske forbrytelser, heter det fra den kanten.

Kilder:
Reuters/Huffington Post
Daily Mail
Al Jazeera

Diskutér dette temaet

Velkommen til diskusjon på ITavisen. Her kan du skrive det du mener, men husk at mange leser det du skriver. Vi forventer en saklig tone, og at debattantene holder seg til temaet. Det er ingen selvfølge å få publisert innlegg her, og ITavisen forbeholder seg retten til å slette/moderere innlegg uten å begrunne dette. Skrivefeil ser vi helst at du melder fram om til journalisten direkte via e-post (klikk på navnet).

Vær obs på at vi så raskt vi oppdager dem vil fjerne innlegg som inneholder:

  • Falsk identitet eller kallenavn som allerede er i bruk
  • Trakassering og utskjelling av meddebattanter, enkeltpersoner eller grupper
  • Rasistiske utsagn, bannskap, trusler eller generelt hatske meldinger

ITavisens kommentarfelt er stengt mandag til torsdag mellom kl. 22 og 8, og i helgene fra fredag kl. 20 til mandag kl. 8.

Mer om vilkårene her