Platebransjen ønsker skatt på lagringsmedier.
Platebransjen ønsker skatt på lagringsmedier.

Vil forby DVD-ripping

Lobby-organisasjon vil forby avspilling uten fysiske plater.

Lobby-organisasjonen DVD Copy Control Association vil forby ripping av DVD-plater. Det vil si at det kan bli lovstridig å rippe egne DVD-filmer til avspilling på for eksempel iPod eller PSP.

Gavepakke til hackere

DVD Copy Control Association vil lisensiere kopibeskyttelsen CSS(Content Scrambling System), slik at det blir umulig å spille av en CSS-beskyttet film uten å ha den fysiske DVD-platen til stede i spilleren.

Dette har allerede ført til sterke protester fra andre deler av IT-bransjen, blant annet fra selskaper som lever av å levere utstyr til intern filmdistribusjon i bedrifter.

Krever bedre forbrukerrettigheter

Det er heller ikke ventet at hackere vil ha store problemer med å bryte en eventuell ny kopisperre. Dermed kan bransjen skyte seg i foten med dette steget, ved å gjøre det så vanskelig for brukerne å benytte lovlige versjoner av innholdet at de i stedet går over på ulovlig innhold som ikke har begrensninger på verken avspilling eller bruk.

Seniorrådgiver Torgeir Waterhouse i Forbrukerrådet skriver i en e-post til ITavisen at et slikt forslag viser med all mulig tydelighet hvor viktig det er å få etablert skikkelige digitale rettigheter for forbrukere, slik Forbrukerrådet skisserer i sitt forslag til digitale forbrukerrettigheter.

Kilde:
Reg hardware

Diskutér dette temaet

Velkommen til diskusjon på ITavisen. Her kan du skrive det du mener, men husk at mange leser det du skriver. Vi forventer en saklig tone, og at debattantene holder seg til temaet. Det er ingen selvfølge å få publisert innlegg her, og ITavisen forbeholder seg retten til å slette/moderere innlegg uten å begrunne dette. Skrivefeil ser vi helst at du melder fram om til journalisten direkte via e-post (klikk på navnet).

Vær obs på at vi så raskt vi oppdager dem vil fjerne innlegg som inneholder:

  • Falsk identitet eller kallenavn som allerede er i bruk
  • Trakassering og utskjelling av meddebattanter, enkeltpersoner eller grupper
  • Rasistiske utsagn, bannskap, trusler eller generelt hatske meldinger

ITavisens kommentarfelt er stengt mandag til torsdag mellom kl. 22 og 8, og i helgene fra fredag kl. 20 til mandag kl. 8.

Mer om vilkårene her