Utvidelsen sender deg kjapt til alternativ-domener til stengte nettsider.
Utvidelsen sender deg kjapt til alternativ-domener til stengte nettsider.

USA vil stoppe denne Firefox-utvidelsen

Men Mozilla nekter.

Firefox-utvidelsen Mafiaa Fire finner alternativ-domener til nettsider stengt av amerikanske myndigheter.

Omdirigerer til alternativ-domene

Derfor er selvsagt USAs Homeland Security irriterte på Mozilla som tillater en utvidelse som gjør det lettere å finne et alternativ-domene til stengte nettsider stengt av den amerikanske staten.

Utvidelsen kan installeres fra Mozillas utvidelsesside addons.mozilla.org, derfor har amerikanske myndigheter har kontaktet selskapet.

Har ingen domstolsbeslutning

Men Mozilla nekter å fjerne utvidelsen. Grunnen er enkel: Homeland Security har ikke noen juridisk rett til det, noe som må skaffes via amerikanske domstoler.

«Vi har enda ikke hørt noe mer fra Homeland Security eller en domstolbeslutning», skriver Mozillas Harvey Andersson som har ansvaret for alt juridisk i selskapet på sin blogg.

En del av et større spørsmål

Anderson peker blant annet på det større spørsmålet om hvor stor makt myndighetene skal ha på nett og at slike ting Homeland Security nå prøver på er en trussel mot det frie Internett.

Anderson presiserer at selskapet til enhver tid retter seg etter domstolsbeslutninger og andre pålegg som backes opp av amerikansk lov, men at dette som sagt ikke har skjedd i denne saken, i hvert fall ikke enda.

Vi testet utvidelsen på en torrent-side beslaglagt av Homeland Security og ble raskt videresendt fra den lukkede siden torrent-finder.com til torrent-finder.info.

Last ned Mafiaa Fire.

Kilde:
hja's blog

mafiaa

Diskutér dette temaet

Velkommen til diskusjon på ITavisen. Her kan du skrive det du mener, men husk at mange leser det du skriver. Vi forventer en saklig tone, og at debattantene holder seg til temaet. Det er ingen selvfølge å få publisert innlegg her, og ITavisen forbeholder seg retten til å slette/moderere innlegg uten å begrunne dette. Skrivefeil ser vi helst at du melder fram om til journalisten direkte via e-post (klikk på navnet).

Vær obs på at vi så raskt vi oppdager dem vil fjerne innlegg som inneholder:

  • Falsk identitet eller kallenavn som allerede er i bruk
  • Trakassering og utskjelling av meddebattanter, enkeltpersoner eller grupper
  • Rasistiske utsagn, bannskap, trusler eller generelt hatske meldinger

ITavisens kommentarfelt er stengt mandag til torsdag mellom kl. 22 og 8, og i helgene fra fredag kl. 20 til mandag kl. 8.

Mer om vilkårene her