Trønderavisa ut på nett

STEINKJER: Trønderavisa kommer lørdag på Internett. – Vi skal videreføre nyhetsprofilen i papirutgaven og skal også lansere noen nye tjenester, sier prosjektleder Are Kvistad i Trønderavisa.

215099.B9Qkjya– Vi lager en egen seksjon rettet mot nettbrukere og mot yngre folk, sier Kvistad til Dagens Telecom.
Trønderavisa (http://www.tronderavisa.no ) er den største dagsavisen i Nord-Trøndelag. Lokale og regionale saker er kjernen. I tillegg dekkes de viktigste uten- og innenrikssakene. Tankegangen er at folk skal klare seg med én avis.

Store ambisjoner
– Ambisjonene er en rimelig fullverdig nyhetstjeneste. Alt som blir lagt på Internett-utgaven skal være tilgjengelig, men redaksjonssarkivet blir ikke lagt ut i denne omgang, sier Kvistad til Dagens Telecom.

Morgendagens avislesere
Spesielt tar en sikte på å gi ungdommen et tilbud. Trønderavisa ønsker et samarbeide med skoler i området. Skoleaviser og klasseaviser nevnes som muligheter for lokale tilbud til ungdommen. I tillegg kommer bokomtaler, plateomtaler, filmomtaler, og filmguide som skal inneholde oversikter over hvilke filmer som går på lokale kinoer en gang i uka.

Sport og diskusjonsforum
Sport er også et område som det skal satses på. Noen sportsnyheter blir lagt ut hver dag. Men den viktigste ambisjonen er å være en lokal sentral for terminlister og resultatlister.
Trønderavisa vil også sette i gang tre til fire diskusjonsforum.
- Vi ser at det slår an på andre nettaviser, og tror også at det er viktig å bygge opp et eget miljø med aktivitet på weben, sier Kvistad.

Lotus-brukere
Trønderavisen har tatt i bruk Domino-serveren til Lotus, og lager sidene med Lotus Notes.
Planer videre er en ny datbase som skal lanseres i mars. Der skal alle nordtrønderske ressurser samles på ett sted. Delvis som webhotell og delvis med linker til andre hjemmesider i regionen.

Prøveprosjekt
Foreløpig er Trøndeeravisas nettavis et prøveprosjekt. Men de regner med at det vil gå to år før ledelsen har vurdert nytteverdien i form av nye lesere og annonsører.

Diskutér dette temaet

Velkommen til diskusjon på ITavisen. Her kan du skrive det du mener, men husk at mange leser det du skriver. Vi forventer en saklig tone, og at debattantene holder seg til temaet. Det er ingen selvfølge å få publisert innlegg her, og ITavisen forbeholder seg retten til å slette/moderere innlegg uten å begrunne dette. Skrivefeil ser vi helst at du melder fram om til journalisten direkte via e-post (klikk på navnet).

Vær obs på at vi så raskt vi oppdager dem vil fjerne innlegg som inneholder:

  • Falsk identitet eller kallenavn som allerede er i bruk
  • Trakassering og utskjelling av meddebattanter, enkeltpersoner eller grupper
  • Rasistiske utsagn, bannskap, trusler eller generelt hatske meldinger

ITavisens kommentarfelt er stengt mandag til torsdag mellom kl. 22 og 8, og i helgene fra fredag kl. 20 til mandag kl. 8.

Mer om vilkårene her