Microsoft hadde ikke rette til å bruke i4is patent i Word, sier amerikansk Høyesterett.
Microsoft hadde ikke rette til å bruke i4is patent i Word, sier amerikansk Høyesterett. Microsoft

Totalforbud mot Word

Får ikke lenger selges i USA.

Microsoft har fått øyeblikkelig forbud (en såkalt «permanent injunction» eller permanent forføyning på norsk-juridisk) mot å selge sitt tekstbehandlingsprogram Word i hele USA.

Bøt patent

Det bestemte i går dommeren Leonard Davis ved U.S. District Court for the Eastern District of Texas i går.

Årsaken er at Word bruker en spesiell form for tagging med XML (Extensible Markup Language). I mai avgjorde en annen domstol i Texas at selskapet i4i hadde patent på denne XML-taggingen.

Må ut med 481 millioner

Microsoft ble den gangen ilagt en bot på 200 millioner dollar (om lag 1,2 milliarder kroner) i erstatning for bevisst å ha brukt annen manns eiendom uten avtale.

Dommer Leonard Davis beordret i går selskapet til å betale ytterligere 40 millioner dollar (om lag 250 millioner norske kroner), i tillegg til 37 millioner dollar (om lag 231 millioner kroner) i renter.

Du kan skrive videre...

Microsoft må betale pengene og stoppe salget innen 60 dager. I dommen heter det at Microsoft verken får teste, markedsføre eler selge Word-produkter som inneholder den XML-rutinen det er snakk om.

Dommen berører ikke det norske markedet, og heler ikke installerte Word-utgaver som allerede er solgt.

Kilde:
Neowin.net

Diskutér dette temaet

Velkommen til diskusjon på ITavisen. Her kan du skrive det du mener, men husk at mange leser det du skriver. Vi forventer en saklig tone, og at debattantene holder seg til temaet. Det er ingen selvfølge å få publisert innlegg her, og ITavisen forbeholder seg retten til å slette/moderere innlegg uten å begrunne dette. Skrivefeil ser vi helst at du melder fram om til journalisten direkte via e-post (klikk på navnet).

Vær obs på at vi så raskt vi oppdager dem vil fjerne innlegg som inneholder:

  • Falsk identitet eller kallenavn som allerede er i bruk
  • Trakassering og utskjelling av meddebattanter, enkeltpersoner eller grupper
  • Rasistiske utsagn, bannskap, trusler eller generelt hatske meldinger

ITavisens kommentarfelt er stengt mandag til torsdag mellom kl. 22 og 8, og i helgene fra fredag kl. 20 til mandag kl. 8.

Mer om vilkårene her