USAs største butikkjede åpner for film fra nettskyen. Men du må pent møte i butikken med filmen under armen for å få det til.
USAs største butikkjede åpner for film fra nettskyen. Men du må pent møte i butikken med filmen under armen for å få det til. Wikipedia

Tidenes dummeste?

Du må ha med deg DVD til butikken.

USAs største butikkjede Wal-Mart har omsider skjønt at folk ikke nødvendigvis ønsker å rote i hyllene, ta ut en disk av en eske, trykke på Play og vente en evighet når de skal kose seg med en film.

Det store MEN
Men - og det er et kjempestort MEN her - filmbransjen har ikke skjønt at folk kanskje ønsker å kvitte seg med fysiske medier overhodet.

Ja, kanskje de til og med ønsker å bruke tiden på å se filmen framfor å kjøre fram og tilbake til butikken for å låse den opp i nettskyen?

Kan du være så snill...
For det er akkurat det Wal-Mart lanserer nå. Først må du kjøpe en DVD eller Blu-ray. Så må du spørre den snille damen eller mannen bak disken om å få låst den opp for strømming fra nettet.

Så kan du gå hjem og logge deg inn for å se filmen, etter å ha puttet den nå helt unødvendige esken med disken blant alle de andre støvsamlerne i hyller og skuffer.

- Feil selskap!
Wal-Mart har inngått avtale med UltraViolet, som igjen har avtale med filmselskapene Universal, Paramount, Warner Brothers, Sony Pictures og Fox. Kommer du i butikken med en Disney-film, blir du med andre ord avvist i døra...

Om du har film fra riktig selskap, får du imidlertid lov til å betale mellom to og fire dollar (mellom 11 og 23 kroner - avhengig av hvor gammel filmen er) for å få gjort den tilgjengelig via nettskyen.

Baklengs inn i framtida
Sine mangler til tross - dette er utvilsomt framtida for filmbransjen, akkurat som det er nåtid for musikkbransjen med Spotify, Wimp og alle de andre.

Plateselskapene har i hvert fall vett til å la deg slippe å ta med CD-en til butikken en mils vei unna for å få lagret og spilt den slik du vil.

Kilde:
StreamingMediaBlog.com

Diskutér dette temaet

Velkommen til diskusjon på ITavisen. Her kan du skrive det du mener, men husk at mange leser det du skriver. Vi forventer en saklig tone, og at debattantene holder seg til temaet. Det er ingen selvfølge å få publisert innlegg her, og ITavisen forbeholder seg retten til å slette/moderere innlegg uten å begrunne dette. Skrivefeil ser vi helst at du melder fram om til journalisten direkte via e-post (klikk på navnet).

Vær obs på at vi så raskt vi oppdager dem vil fjerne innlegg som inneholder:

  • Falsk identitet eller kallenavn som allerede er i bruk
  • Trakassering og utskjelling av meddebattanter, enkeltpersoner eller grupper
  • Rasistiske utsagn, bannskap, trusler eller generelt hatske meldinger

ITavisens kommentarfelt er stengt mandag til torsdag mellom kl. 22 og 8, og i helgene fra fredag kl. 20 til mandag kl. 8.

Mer om vilkårene her