Android-roboten dekorerte deksler.
Android-roboten dekorerte deksler. Trond Bie/ITavisen.no

Tekno-bonanza

MWC 2012: Slik er det på Mobile World Congress.

BARCELONA (ITavisen:) Mobile World Congress er ferdig for i år. Vi oppsummerer.

Ellevilt mobil-kamera

Det var selvsagt mobiler, og da spesielt svært mange Android-modeller, som fylte opp årets MWC (et hederlig unntak er Nokias elleville 41 MP-kamera som kjører Symbian Belle og faktisk vant prisen for beste produkt). Dessverre kommer den ikke til Norge, men kamera-teknologien blir nok å finne i andre Nokia-mobiler om ikke så alt for lenge.

Her finner du alle ITavisens MWC 2012-saker.

Windows 8 på mobilmesse

Foruten Android-mobiler fra HTC, Sony, Samsung, LG, ZTE, NEC, Huawei og sikkert enda noen til, viste faktisk Microsoft faktisk frem Windows 8 Developer Preview for første gang på en velregissert pressekonferanse vi var tilstede på og dekket direkte.

Nedlatingslenkene ble gjort tilgjenglig under pressekonferansen og Windows-entusiaster fra 70 land skal i løpet av få minutter etter at OSet ble gjort tilgjenglig ha lastet ned.

Til sammen 1 million sikret seg en kopi det første døgnet (mer hos Digi.no).

Mange grønne roboter

Android var ikke tilstede bare hos alle de forskjellige produsentenes stand, men hadde også sin helt eget store område der de viste frem de beste appene, serverte slush og arrangerte konkurranser.

Se LGs 3D-mobil, Asus-sjefens helt spesielle energi samt Android-standen på årets MWC:

HD-versjon.

mwc 2012

Diskutér dette temaet

Velkommen til diskusjon på ITavisen. Her kan du skrive det du mener, men husk at mange leser det du skriver. Vi forventer en saklig tone, og at debattantene holder seg til temaet. Det er ingen selvfølge å få publisert innlegg her, og ITavisen forbeholder seg retten til å slette/moderere innlegg uten å begrunne dette. Skrivefeil ser vi helst at du melder fram om til journalisten direkte via e-post (klikk på navnet).

Vær obs på at vi så raskt vi oppdager dem vil fjerne innlegg som inneholder:

  • Falsk identitet eller kallenavn som allerede er i bruk
  • Trakassering og utskjelling av meddebattanter, enkeltpersoner eller grupper
  • Rasistiske utsagn, bannskap, trusler eller generelt hatske meldinger

ITavisens kommentarfelt er stengt mandag til torsdag mellom kl. 22 og 8, og i helgene fra fredag kl. 20 til mandag kl. 8.

Mer om vilkårene her