612px-Steve_Jobs_Headshot_2010-CROP
612px-Steve_Jobs_Headshot_2010-CROP Apple

Tallet som skremmer vannet av Apple-konkurrentene

Har råd til Nokia, HTC, RIM og Motorola.

Ifølge analyser har Apple, om kort tid, trolig stor nok pengebinge til å kjøpe de fleste av sine største smarttelefon-konkurrenter.

Kan kjøpe opp konkurrentene

Det er Asymco som har regnet ut, men noen mindre forbehold, at om to uker har Apple nok penger til å kjøpe Nokia, HTC, RIM og Motorola.

Og hvor mye penger trenger Apple for å kjøpe seg bort fra mye av konkurransen? 70 milliarder dollar, det er ufattelige 378 milliarder kroner.

Tåler en knekk

Asymco spår at om Apples vekst fortsetter som nå, vil selskapet om fem år trolig ha råd til å kjøpe hver eneste mobil-produsent.

Det er selvsagt helt usannsynlig at dette kan skje, ikke minst grunnet anti-monopol-lover, men det viser at Apple har ufattelig mye penger på bok. En stor fordel nå som selskapet har startet sin sky-satsing, mange av iCloud-tjenestene er nemlig gratis.

Kilde:
Asymco

Screen-shot-2011-06-17-at-9.28.05-AM Asymco

Diskutér dette temaet

Velkommen til diskusjon på ITavisen. Her kan du skrive det du mener, men husk at mange leser det du skriver. Vi forventer en saklig tone, og at debattantene holder seg til temaet. Det er ingen selvfølge å få publisert innlegg her, og ITavisen forbeholder seg retten til å slette/moderere innlegg uten å begrunne dette. Skrivefeil ser vi helst at du melder fram om til journalisten direkte via e-post (klikk på navnet).

Vær obs på at vi så raskt vi oppdager dem vil fjerne innlegg som inneholder:

  • Falsk identitet eller kallenavn som allerede er i bruk
  • Trakassering og utskjelling av meddebattanter, enkeltpersoner eller grupper
  • Rasistiske utsagn, bannskap, trusler eller generelt hatske meldinger

ITavisens kommentarfelt er stengt mandag til torsdag mellom kl. 22 og 8, og i helgene fra fredag kl. 20 til mandag kl. 8.

Mer om vilkårene her