Eksempel på glassfiberkabinett.
Eksempel på glassfiberkabinett. plumbersurplus.com

Supertynne i glassfiber

Slik vil Intel svare på MacBook Air.

For et par måneder siden annonserte Intel en ny klasse ultrabærbare PC-er, kalt Ultrabook.

Mangel på aluminium
PC-ene skulle opprinnelig bygges aluminium, som Apples Macbook Air.

Men så viste det seg at Apple legger beslag på så mye av denne typen aluminiumslegering at det rett og slett ikke blir nok igjen til de andre PC-produsentene.

Glassfiber blir løsningen
Ultratynne Windows-maskiner vil dermed etter all sannsynlig komme med et kabinett i glassfiber-armert plast, såkalt fiberglass.

Dette melder nettstedet TechCrunch.com

Slitesterkt og pent
Hvordan disse maskinene vil se ut, er det trolig bare innsidere i Intel som vet i dag.

Men det er ingen tvil om at et slikt byggemateriale vil ci Acer, Asus og alle de andre gode muligheter til å lage elegante modeller som ikke ligger noe tilbake for Apples attraktive bærbare.

Materialet er både lett og slitesterkt. Det gir i tillegg god beskyttelse mot støt og slag.

Driver kostnadene ned
Samtidig melder Digitimes.com at Intel nå har drevet delekostnadene på slike maskiner ned i mellom 500 og 700 dollar (mellom 2 764 og 3870 norske kroner) , alt etter utstyr og spesifikasjoner.

Til sammenligning ligger initialkostnaden på den rimeligste MacBook Air godt over 700 dollar, ifølge analytikere (det foreligger ikke offisielle tall her).

18 mm tynne
Dermed skulle det være gode muligheter for å få lette, elegante Windows-maskiner til en rimelig penge i tiden som kommer.

De nye Intel-maskinene kommer uten optisk diskdrev, slik Air gjør. De blir mellom 18 og 21 millimeter tykke. MacBook Air er til sammenligning marginalt tynnere med sine 17 millimeter.

Diskutér dette temaet

Velkommen til diskusjon på ITavisen. Her kan du skrive det du mener, men husk at mange leser det du skriver. Vi forventer en saklig tone, og at debattantene holder seg til temaet. Det er ingen selvfølge å få publisert innlegg her, og ITavisen forbeholder seg retten til å slette/moderere innlegg uten å begrunne dette. Skrivefeil ser vi helst at du melder fram om til journalisten direkte via e-post (klikk på navnet).

Vær obs på at vi så raskt vi oppdager dem vil fjerne innlegg som inneholder:

  • Falsk identitet eller kallenavn som allerede er i bruk
  • Trakassering og utskjelling av meddebattanter, enkeltpersoner eller grupper
  • Rasistiske utsagn, bannskap, trusler eller generelt hatske meldinger

ITavisens kommentarfelt er stengt mandag til torsdag mellom kl. 22 og 8, og i helgene fra fredag kl. 20 til mandag kl. 8.

Mer om vilkårene her