Fra venstre: Fredrik Neij, Gottfrid Svartholm-Warg og Peter Sunde. Svartholm-Warg var ikke tilstede under ankesaken og får derfor ingen dom i dag. Han må møte i retten senere.
Fra venstre: Fredrik Neij, Gottfrid Svartholm-Warg og Peter Sunde. Svartholm-Warg var ikke tilstede under ankesaken og får derfor ingen dom i dag. Han må møte i retten senere. Foto: Scanpix

Sunde: - Vi tjener ingenting

TPB kjøpt opp av aksjeselskap - blir lovlig.

Global Gaming Factory X (GGF) kjøper The Pirate Bay. GGF er registrert som et aksjeselskap. GGF kjøper også selskapet Peerialism som står bak en ny fildelingsteknologi. Den nye P2P-teknologien skal implementeres i TPB.

Kjøper TPB

Det er en pressmelding meddeler selskapet at de kjøper domenet The Pirate Bay og alle nettsider for 60 millioner svenske kroner, 30 millioner av dem kontant. Til sammen 50 millioner kroner.

Kontantbeløpet er like stort beløpet de fire (Frederik Neij, Gottfrid Svartholm Warg, Carl Lundstrom og Peter Sunde) skylder plate og filmbransjen etter at de tapte rettsaken. GGF AB eier en rekke Internett-cafeer i hele verden og skal være størst på sitt felt.

- Vi har hatt en veldig god part å forhandle med. Grunderne er idealister, om dere skulle spørre meg. Fokuset har helet iden vært at det skal være bra for fildelerne, forklarer Hans Pandeya i GGF. Hvordan oppkjøpet skal gagne fildelerne vites ikke.

Nå forsvinner piratinnholdet

Det er også på det rene at GGF har meddelt at TPB nå vil endre kurs og bli lovlige for å kunne selge annonser til langt flere. Går alt etter planen tar GGF over nettsidene i august i år.

- Vi har lyst til å introdusere modeller som tilfredstiller innholdsleverandører og de som sitter på opphavsrett og at de får betalt for innholdet som lastes ned fra nettsiden, forklarer GGF-sjef Hans Pandeya.

Skylder mange millioner

Om salget kan ha noe med rettsaken å gjøre vites ikke. De fire ble alle dømt og skylder film og musikkbransjen store penger.

De har selv uttalt de heller ville ha brent pengene om de hadde hatt dem enn å betalt bransjen tilbake. De tok heller ikke imot donasjoner mens rettsaken pågikk, men nå ser alt ut til å ha endret seg

Skal tjene penger

GGF kommer ifølge Pandeya etter oppkjøpet av TPB til å ha en unik posisjon innenfor det internasjonale markedet for digital distribusjon.

Ifølge selskapet skal de tjene penger på å være best ved å lage noe helt nytt og revolusjonerende:

- Vi har tenkt å utkonkurrere dagens fildeling. Det er neste generasjons fildeling som skal skape verden på Internett ved hjelp av fildelerne, hevder han. Hvordan de faktisk skal tjene pengene er usikkert, men fortsetter TPB å være en populære nettsiden kan annonser håve inn store summer.

Dette sier Sunde

Peter Sunde en av TPB-grunderne bekreftet kort tid etter pressemeldingen fra selskapet at informasjonen stemmer: - Vi føler at vi ikke kan ta The Pirate Bay videre. Vi sitter i en låst posisjon der det ikke er så mye som skjer. Det er ikke nok folk og penger for å drive sakene fremover, forklarer han til SvD. Bloggen til TPB er også oppdatert.

Ifølge Sunde får ikke grunderne bak TPB pengene. De går ifølge han til utenlandske selskap. Kravet til Sunde og resten av grunderne er at det skal startes et fond for Internettprosjekt.

Kilde:
SVD.se

Diskutér dette temaet

Velkommen til diskusjon på ITavisen. Her kan du skrive det du mener, men husk at mange leser det du skriver. Vi forventer en saklig tone, og at debattantene holder seg til temaet. Det er ingen selvfølge å få publisert innlegg her, og ITavisen forbeholder seg retten til å slette/moderere innlegg uten å begrunne dette. Skrivefeil ser vi helst at du melder fram om til journalisten direkte via e-post (klikk på navnet).

Vær obs på at vi så raskt vi oppdager dem vil fjerne innlegg som inneholder:

  • Falsk identitet eller kallenavn som allerede er i bruk
  • Trakassering og utskjelling av meddebattanter, enkeltpersoner eller grupper
  • Rasistiske utsagn, bannskap, trusler eller generelt hatske meldinger

ITavisens kommentarfelt er stengt mandag til torsdag mellom kl. 22 og 8, og i helgene fra fredag kl. 20 til mandag kl. 8.

Mer om vilkårene her