MacBook_Alu_pekeplate
MacBook_Alu_pekeplate Pål Joakim Olsen

Snow Leopard mest infisert

Java får skylden.

Snow Leopard er mest utsatt for Flashback-trojaneren

Snow Leopard på topp

For nesten to tredjedeler av alle Mac-er som er infisert av den, kjører Snow Leopard, Apples nest nyeste OS til Mac. Det er Dr. Web som har sanket inn tallene - samme selskap som oppdaget trojaneren tidlig i april.

63.4 prosent av alle berørte Mac-er kjører Snow Leopard (10.6). En av grunnene til den høye infeksjonsraten er at Apple valgte å fjerne Java fra OSet først fra og med Lion (10.7).

Leopard på andreplass

Nest mest infisert er versjon 10.5, altså Leopard, med 25.5 prosents infeksjonsrate. Selv om den nyeste versjonen av Mac OS, Lion, er installert på 39.6 prosent av alle Mac-er i verden, er få av disse infisert (litt over 10 prosent) da de som kjent ikke har Java installert.

Oracle skal etter planen lansere Java 7 til OS X senere i år. Denne versjonen oppdateres direkte fra Oracles servere, og går ikke via Apple.

OS X Infection Rates, Flashback Computerworld

Kilder:
IDG.se
Computerworld

Diskutér dette temaet

Velkommen til diskusjon på ITavisen. Her kan du skrive det du mener, men husk at mange leser det du skriver. Vi forventer en saklig tone, og at debattantene holder seg til temaet. Det er ingen selvfølge å få publisert innlegg her, og ITavisen forbeholder seg retten til å slette/moderere innlegg uten å begrunne dette. Skrivefeil ser vi helst at du melder fram om til journalisten direkte via e-post (klikk på navnet).

Vær obs på at vi så raskt vi oppdager dem vil fjerne innlegg som inneholder:

  • Falsk identitet eller kallenavn som allerede er i bruk
  • Trakassering og utskjelling av meddebattanter, enkeltpersoner eller grupper
  • Rasistiske utsagn, bannskap, trusler eller generelt hatske meldinger

ITavisens kommentarfelt er stengt mandag til torsdag mellom kl. 22 og 8, og i helgene fra fredag kl. 20 til mandag kl. 8.

Mer om vilkårene her