484343google-533
484343google-533

Snart skal Google gi deg SVARET

– Den viktigste endringen i selskapets historie.

Google forbereder en stor overhaling av sine søkeresultater, skriver Wall Street Journal.

Det som skal skje i løpet av de kommende månedene er at du skal få direkte svar, i klartekst, på det du søker etter. Hvis du skriver inn et spørsmål i søkefeltet, vil du først få opp fakta og svar, og de tradisjonelle søkeresultatene med lenker til andre nettsider vil følge etter.

Database
Google prøver med dette å inkorporere en teknologi de kaller for semantisk søk, som igjen skal føre til at resultatene blir mer relevante, ved å forstå den faktiske betydningen av ord. Teknologien skal imidlertid ikke erstatte dagens søkeprinsipper som er basert på nøkkelord, bare forbedre dem.

Svarene skal hentes inn fra en stadig voksende database, men spør du etter noe som ikke er i databasen, vil Google søke etter relevante resultater i nettsider som indekseres.

Annonsepenger?
Det nye søkesystemet vil også bli tettere knyttet mot annonser, potensielt kan det for eksempel kobles mot spesifikke nettbutikker (hvis du søker etter Ernest Hemingway, vil du kanskje ikke bare få opp relevant informasjon, men også mulighet til handle bøker).

Ingen av disse planene er offisielt bekreftet av Google, men skal likevel rulles ut over de kommende månedene, samtidig som det foreligger planer om å introdusere en helt «ny generasjon av søk» i årene fremover. Spennende.

Kilde:
Wall Street Journal

google

Diskutér dette temaet

Velkommen til diskusjon på ITavisen. Her kan du skrive det du mener, men husk at mange leser det du skriver. Vi forventer en saklig tone, og at debattantene holder seg til temaet. Det er ingen selvfølge å få publisert innlegg her, og ITavisen forbeholder seg retten til å slette/moderere innlegg uten å begrunne dette. Skrivefeil ser vi helst at du melder fram om til journalisten direkte via e-post (klikk på navnet).

Vær obs på at vi så raskt vi oppdager dem vil fjerne innlegg som inneholder:

  • Falsk identitet eller kallenavn som allerede er i bruk
  • Trakassering og utskjelling av meddebattanter, enkeltpersoner eller grupper
  • Rasistiske utsagn, bannskap, trusler eller generelt hatske meldinger

ITavisens kommentarfelt er stengt mandag til torsdag mellom kl. 22 og 8, og i helgene fra fredag kl. 20 til mandag kl. 8.

Mer om vilkårene her