Nexus S: den første mobilen med Android 2.3.
Nexus S: den første mobilen med Android 2.3.

Slakter Android-nettleseren

- Elendig støtte for HTML 5, hevder eksperter.

Bloggen til mobilexweb.com hevder at Google enda ikke har implementert lovte HTML 5-funksjoner i Android 2.3.

Kritiserer Android 2.3

Nå går blogg-forfatter Maximiliano Firtman og John Gruber kjent fra bloggen daringfireball.net hardt ut mot Googles nettleserstrategi. Mobilexweb.com viser til at Android 2.3, også kjent som Gingerbread, mangler flere viktige HTML 5-funksjoner i Web-APIet.

«Det ser ut som om det er den samme nettleseren, men med noen små-oppdateringer», skriver Mobileexweb.com som også henviser til to videoklipp der Google lover støtte for flere av funksjonene.

Mangler støtte for en hel del

Videre nevner nettsiden at det mangler en hel del. Blant annet støtte for SVG, animert GIF, Web Socket og «andre HTML 5-greier».

Heller ikke, og dette er overraskende, er det støtte for akselerometer. Også Device Motion samt kamera og tale-støtte mangler.

Gruber har fortsatt trua på Google

John Gruber som tidligere har støttet Apple og Apple-sjef Steve Jobs i kampen mot Flash skriver følgende på daringfireball.net:

«Apples "låste" iOS-nettleser har bedre støtte for nettleser-apps enn Googles "åpne" Android-nettleser. Jeg tipper Google tar inn dette etterslepet en eller annen gang, men jeg lurer på hvorfor de ikke allerede har gjort det».

Kilder:
Daringfireball.net
Mobileexweb.com

Diskutér dette temaet

Velkommen til diskusjon på ITavisen. Her kan du skrive det du mener, men husk at mange leser det du skriver. Vi forventer en saklig tone, og at debattantene holder seg til temaet. Det er ingen selvfølge å få publisert innlegg her, og ITavisen forbeholder seg retten til å slette/moderere innlegg uten å begrunne dette. Skrivefeil ser vi helst at du melder fram om til journalisten direkte via e-post (klikk på navnet).

Vær obs på at vi så raskt vi oppdager dem vil fjerne innlegg som inneholder:

  • Falsk identitet eller kallenavn som allerede er i bruk
  • Trakassering og utskjelling av meddebattanter, enkeltpersoner eller grupper
  • Rasistiske utsagn, bannskap, trusler eller generelt hatske meldinger

ITavisens kommentarfelt er stengt mandag til torsdag mellom kl. 22 og 8, og i helgene fra fredag kl. 20 til mandag kl. 8.

Mer om vilkårene her