<b>INTERAKTIVT DUKKETEATER: </b> Jazzband-dukkene følger musikken som spilles av på skjermen til minste detalj.
INTERAKTIVT DUKKETEATER: Jazzband-dukkene følger musikken som spilles av på skjermen til minste detalj. Ida Oftebro/ITavisen

Skal disse redde HD DVD?

Leker med dukker for å vise frem potensialet.

LAS VEGAS (ITavisen): HD DVD-alliansen har måttet tåle et tungt nederlag denne uken, etter at det ble klart at filmgiganten Warner heretter vil gi ut alle sine filmer på det konkurrerende formatet Blu-ray.

Nekter å gi seg

Toshiba nekter imidlertid å gi opp sitt høyoppløste videoformat, og på deres stand kom vi over dette noe kuriøse oppsettet som skal demonstrere de interaktive mulighetene som ligger i HD DVD.

Toshiba har alltid fremholdt at de interaktive mulighetene er en av HD DVDs største fortrinn i motsetning til Blu-ray. Dukkene vi fikk se her var koblet til HD DVD-avspilleren ved hjelp av en switch som videreformidlet den spesifikke medieinformasjonen fra platen.

Vil skape stemning i stua

Hver gang saksofonisten spilte på TV-en, begynte så saksofonistdukken å spille samtidig. Også lyseffektene ble styrt av videoinnholdet.

Toshibas tanke er ikke at du skal ha et distraherende dukketeater ved siden av TV-en, men at du for eksempel skal kunne koble lyset og klimaanlegget hjemme til DVD-spilleren for å få en enda mer komplett filmopplevelse. Er det mørkt og kaldt på TV-skjermen, vil det da kunne bli mørkt og kaldt rundt deg samtidig.

MODELL: Toshiba har utviklet denne modellen for å illustrere de interaktive mulighetene som ligger i HD DVD. Ida Oftebro/ITavisen

UKLAR FREMTID: Dukkene illustrerer et spennende konsept. Vi er imidlertid usikre på om dette er nok til å redde HD DVD i en periode da alle dømmer formatet nord og ned. Ida Oftebro/ITavisen

Diskutér dette temaet

Velkommen til diskusjon på ITavisen. Her kan du skrive det du mener, men husk at mange leser det du skriver. Vi forventer en saklig tone, og at debattantene holder seg til temaet. Det er ingen selvfølge å få publisert innlegg her, og ITavisen forbeholder seg retten til å slette/moderere innlegg uten å begrunne dette. Skrivefeil ser vi helst at du melder fram om til journalisten direkte via e-post (klikk på navnet).

Vær obs på at vi så raskt vi oppdager dem vil fjerne innlegg som inneholder:

  • Falsk identitet eller kallenavn som allerede er i bruk
  • Trakassering og utskjelling av meddebattanter, enkeltpersoner eller grupper
  • Rasistiske utsagn, bannskap, trusler eller generelt hatske meldinger

ITavisens kommentarfelt er stengt mandag til torsdag mellom kl. 22 og 8, og i helgene fra fredag kl. 20 til mandag kl. 8.

Mer om vilkårene her