Slik Ribbon er implementert i disse tidlige versjonen er det mulig å deaktivere den.
Slik Ribbon er implementert i disse tidlige versjonen er det mulig å deaktivere den. WithinWindows

Se hva de har gjort med Windows 8

Tester Office-grensesnitt i det nye OSet.

Enda flere skjermbilder av Windows 8 avslører at Microsoft leker seg med flere store endringer.

To store avsl

Det er helt vanlig i tidlige testversjoner av Windows at programvaregiganten tester store designendringer og ny funksjonalitet.

Dette har vi sett eksempler på gjentatte ganger, og nå er to store nye endringer lekket, trolig fra en Connect-byggversjon.

Det ene er en svært Metro-inspirert påloggingsskjerm, det andre er implementasjonen av det mye omtalte Office-brukergrensesnittet Ribbon, som først dukket opp i Office 2007, lansert samme år.

En stor endring

Ribbon har gjennom årene måtte tåle svært mye kritikk for å være et kronglete brukergrensesnitt, mye fordi det var, og fortsatt er, ulikt alle andre brukergrensesnitt fra Microsoft.

Ved lansering følte 80 prosent spurte i en undersøkelse at de hadde en negativ opplevelse av det nye brukergrensesnittet og at produktiviteten i kontorpakken gikk ned med rundt 35 prosent.

Kontroversielt

Om det nå viser seg at Microsoft har planer om å implementere Ribbon og gjøre det en del av ikke bare Office, men Windows-brukeropplevelsen, vil det uten tvil være et kontroversielt valg.

Igjen: Microsoft leker seg mye i tidlige versjoner av Windows og det er på ingen måte sikkert at Ribbon slik vi kjenner det i dag blir å finne i den endelige utgaven av OSet, eller blir implementert i det hele tatt.

Kilder:
WithinWindows
Exceluser

Metro-påloggingsskjerm i tidlig testversjon. WithinWindows

En tidlig versjon med placeholders. WithinWindows

windows 8

Diskutér dette temaet

Velkommen til diskusjon på ITavisen. Her kan du skrive det du mener, men husk at mange leser det du skriver. Vi forventer en saklig tone, og at debattantene holder seg til temaet. Det er ingen selvfølge å få publisert innlegg her, og ITavisen forbeholder seg retten til å slette/moderere innlegg uten å begrunne dette. Skrivefeil ser vi helst at du melder fram om til journalisten direkte via e-post (klikk på navnet).

Vær obs på at vi så raskt vi oppdager dem vil fjerne innlegg som inneholder:

  • Falsk identitet eller kallenavn som allerede er i bruk
  • Trakassering og utskjelling av meddebattanter, enkeltpersoner eller grupper
  • Rasistiske utsagn, bannskap, trusler eller generelt hatske meldinger

ITavisens kommentarfelt er stengt mandag til torsdag mellom kl. 22 og 8, og i helgene fra fredag kl. 20 til mandag kl. 8.

Mer om vilkårene her