Google+ er dramatisk endret.
Google+ er dramatisk endret. Google

Se hva de har gjort med Google+!

Dette møtte norske brukere i går kveld.

Mange fikk seg en skikkelig overraskelse når de i går kveld åpnet Google+. Selskapet har nemlig gitt sin Facebook-konkurrent en skikkelig overhaling.

En haug nytt

Det er vel kanskje litt etter hvilket øye som ser, men i første øyekast ser det veldig lovende ut. En av de første tingene man legger merke til er en «trending»-boks til høyre for nyhetsstrømmen. Det er ikke tvil om at Google ønsker å ta deler av Twitter-kaka.

Det er også lagt til større ikoner for de forskjellige delene av nettsiden (bilder, hangouts og sirkler for å nevne noen. Utforske er helt ny) og disse er plassert helt på venstre side - veldig godt synlig og de kan flyttes på. I tillegg er det et større fokus på video-hangouts som har fått masse plass på høyre side. Og ikke minst: Google tar en Facebook og har implementert cover-bilder på profilsidene. Man kan velge om det skal være ett bilde som fyller hele plassen, eller flere for et mer kreativt uttrykk.

- Enklere og vakrere

Så mange endringer er gjort at Google har sett seg nødt til å lage intet mindre enn seks klipp som demonstrerer det nye designet (du finner alle her), deling, sirkler, hangouts, hvordan man setter opp profilen og hvordan man deler informasjon med andre brukere.

Tittelen Googles blogg-innlegg er «Toward a simpler, more beautiful Google». Selskapet forklarer blant annet at «en kritisk del av det sosiale laget er et design som vokser sammen med ambisjonene våre, så i dag innfører vi en mer funksjonell og fleksibel versjon av Google+.

Vi tror du vil finne det lettere å bruke og finere å se på, men viktigst: det akselererer vår innsats for å skape en enklere og vakrere Google+.»

Det er godt med pusterom Google, men dette er kanskje å ta det litt vel langt. #whitespace-taggen sprer seg i stor fart på det sosiale nettverket...

...heldigvis jobber Google med å rette feilen. Dette ifølge Google+' Moritz Tolxdorff.

Kilde:
Google

Diskutér dette temaet

Velkommen til diskusjon på ITavisen. Her kan du skrive det du mener, men husk at mange leser det du skriver. Vi forventer en saklig tone, og at debattantene holder seg til temaet. Det er ingen selvfølge å få publisert innlegg her, og ITavisen forbeholder seg retten til å slette/moderere innlegg uten å begrunne dette. Skrivefeil ser vi helst at du melder fram om til journalisten direkte via e-post (klikk på navnet).

Vær obs på at vi så raskt vi oppdager dem vil fjerne innlegg som inneholder:

  • Falsk identitet eller kallenavn som allerede er i bruk
  • Trakassering og utskjelling av meddebattanter, enkeltpersoner eller grupper
  • Rasistiske utsagn, bannskap, trusler eller generelt hatske meldinger

ITavisens kommentarfelt er stengt mandag til torsdag mellom kl. 22 og 8, og i helgene fra fredag kl. 20 til mandag kl. 8.

Mer om vilkårene her