Anne Wojcickis selskap 23andMe selger gentester til hjemmebruk.
Anne Wojcickis selskap 23andMe selger gentester til hjemmebruk. 23andme.com

Pris til Google-kone

Gentest ble årets oppfinnelse.

Anne Wojcicki er kona til Google-gründer Sergej Brin. Nå har hennnes gentest til hjemmebruk blitt kåret av Time magazine til årets oppfinnelse i 2008.

- Medisinsk revolusjon

I følge det tradisjonsrike magasinet er Wojcickis gentest, som er utviklet av den kontroversielle britiske genetikeren Bryan Sykes, starten på en medisinsk revolusjon.

Sykes og Wojcicki oppfordrer folk til å sende DNA-rpøver av seg selv til dem, for å kunne bestemme slektskap til historiske personer.

Men testen kan også brukes til å kartlegge faren for framtidige sykdommer, og eventuelt forebygge dem.

Arvelig sykdom

For Wojcicki og hennes familie er dette spesielt aktuelt. Mannen hennes er genetisk belastet med den fryktede Parkinson-sykdommen (som vel å merke vanligvis ikke er arvelig), og sjansene er også til stede for at parets ufødte baby kan få samme sykdom i voksen alder.

Sergej Brin har skrevet mye om denne problemstillingen på sin private blogg.

Kilde:
Time.com

google

Diskutér dette temaet

Velkommen til diskusjon på ITavisen. Her kan du skrive det du mener, men husk at mange leser det du skriver. Vi forventer en saklig tone, og at debattantene holder seg til temaet. Det er ingen selvfølge å få publisert innlegg her, og ITavisen forbeholder seg retten til å slette/moderere innlegg uten å begrunne dette. Skrivefeil ser vi helst at du melder fram om til journalisten direkte via e-post (klikk på navnet).

Vær obs på at vi så raskt vi oppdager dem vil fjerne innlegg som inneholder:

  • Falsk identitet eller kallenavn som allerede er i bruk
  • Trakassering og utskjelling av meddebattanter, enkeltpersoner eller grupper
  • Rasistiske utsagn, bannskap, trusler eller generelt hatske meldinger

ITavisens kommentarfelt er stengt mandag til torsdag mellom kl. 22 og 8, og i helgene fra fredag kl. 20 til mandag kl. 8.

Mer om vilkårene her