App Center har nå begynte å dukke opp på Facebook.
App Center har nå begynte å dukke opp på Facebook.

Plutselig dukker dette opp

Facebooks app-butikk lansert.

For en måneds tid siden skrev vi om Facebook nye App Center, en slags sentral der du kan kjøpe apper til både Android og iOS.

App-portal
Med andre ord er det snakk om en slags mobilportal der du blir rutet videre til henholdsvis Google Play og Apples App Store.

Innebygd i sentralen er også et sinnrikt ratingsystem som gjør at apper som får bra mottakelse hos brukerne (men som ikke nødvendigvis er de mest nedlastede) kommer høyest i søkene.

Beskjedent utvalg
Nå er app-portalen oppe og går - også for nordmenn (du finner den HER).

Foreløpig er utvalget ytterst beskjedent i forhold til de to store samarbeidspartnerne. Bare 600 apper er lagt inn så langt, men antallet forventes å øke kraftig etter hvert.

Gamle kjente
Vui drar kjensel på gamle kjenninger som Spotify, Pinterest, Farmville og Tetris, så de store app-nyhetene glimrer med sitt fravær.

Foreløpig ligger det ingen egen app i App Store. Men dersom du søker på "Facebook App, Center" får du opp alle applikasjonene som kan nås via Facebook-portalen.

Bare i nettleseren ennå
Ifølge MacRumours kommer det om kort tid en oppdatert Facebook-app der App ,Center ligger som et eget valg i menyen.

Heller ikke Android-versjonen er oppdatert ennå.

Men som på PC/Mac er App Store tilgjengelig via nettleseren som eget valg kalt «Applikasjoner og spill».

Diskutér dette temaet

Velkommen til diskusjon på ITavisen. Her kan du skrive det du mener, men husk at mange leser det du skriver. Vi forventer en saklig tone, og at debattantene holder seg til temaet. Det er ingen selvfølge å få publisert innlegg her, og ITavisen forbeholder seg retten til å slette/moderere innlegg uten å begrunne dette. Skrivefeil ser vi helst at du melder fram om til journalisten direkte via e-post (klikk på navnet).

Vær obs på at vi så raskt vi oppdager dem vil fjerne innlegg som inneholder:

  • Falsk identitet eller kallenavn som allerede er i bruk
  • Trakassering og utskjelling av meddebattanter, enkeltpersoner eller grupper
  • Rasistiske utsagn, bannskap, trusler eller generelt hatske meldinger

ITavisens kommentarfelt er stengt mandag til torsdag mellom kl. 22 og 8, og i helgene fra fredag kl. 20 til mandag kl. 8.

Mer om vilkårene her