Nå skal amerikanerne også prøve seg på et Piratparti.
Nå skal amerikanerne også prøve seg på et Piratparti.

Piratparti starter i California

Vil kopiere svensk suksess.

Nå vil amerikanere også prøve seg på et politisk piratparti, og ser til Sverige for inspirasjon.

Populært i Europa
I Europa har det dukket opp flere såkalte «Piratpartier» som kjemper for nettnøytralitet og beskyttelse av personvernet de siste årene. Blant annet har det svenske Piratpartiet fått mye støtte fra mange unge mennesker i Sverige, og halvparten av svenske menn under 30 år sier de kunne vurdert å stemme for Piratpartiet ved valg.

Denne suksessen vil en rekke amerikanere se i USA også, da de offisielt lanserte The Pirate Party forrige uke.

Mange stemmer å hente
Staten hvor The Pirate Party vil gjøre seg populære er selvfølgelig California, hvor Hollywood-stjerner kan bli guvernør og hvor hele filmbransjen er lokalisert. The Pirate Party har imidlertid en lang vei foran seg, da de må samle inn 88 991 stemmer på 15 måneder for å bli akseptert som et politisk parti.

- Et tøff utfordring, men ikke umulig, sier partisjefen Glenn Kerbein.

Vil kjempe hardt
Målet for partiet er klart:

- Vi føler enkelt og greit at RIAA og MPAAs hensynsløse forfølgelse av sine egne kunder må slutte umiddelbart, skriver partiet på sine hjemmesider.

Videre skriver de opp en rekke grep som må tas for å styrke nettnøytraliteten i USA og beskytte personvernet. Blant annet nevnes DMCA som en av de første lovene som må forsvinne.

Kilde:
Torrentfreak

Diskutér dette temaet

Velkommen til diskusjon på ITavisen. Her kan du skrive det du mener, men husk at mange leser det du skriver. Vi forventer en saklig tone, og at debattantene holder seg til temaet. Det er ingen selvfølge å få publisert innlegg her, og ITavisen forbeholder seg retten til å slette/moderere innlegg uten å begrunne dette. Skrivefeil ser vi helst at du melder fram om til journalisten direkte via e-post (klikk på navnet).

Vær obs på at vi så raskt vi oppdager dem vil fjerne innlegg som inneholder:

  • Falsk identitet eller kallenavn som allerede er i bruk
  • Trakassering og utskjelling av meddebattanter, enkeltpersoner eller grupper
  • Rasistiske utsagn, bannskap, trusler eller generelt hatske meldinger

ITavisens kommentarfelt er stengt mandag til torsdag mellom kl. 22 og 8, og i helgene fra fredag kl. 20 til mandag kl. 8.

Mer om vilkårene her