Panasonic innskrenker med en tidel av staben på 385 000.
Panasonic innskrenker med en tidel av staben på 385 000. Panasonic

Panasonic sier opp 35 000

Tøff konkurranse fra Samsung.

Japanske Panasonic er på ingen måte på konkursens rand. Og de har fremdeles 350 000 ansatte igjen når de nå sier opp 35 000 ansatte - et svimlende antall i norsk sammenheng.

Spiser seg inn
Men selskapet har begynt å merke konkurransen fra Kina og Sør-Korea for alvor. Spesielt har Samsung spist seg inn i ett av deres kjernemarkeder: Høykvalitetsprodukter innen audio og video.

Omsetningen i siste kvartal falt med en tredel i forhold til i fjor. Og i etterdønningene av jordskjelvkatastrofen i Japan våger ikke selskapet å komme med prognoser for tiden fremover.

Mer miljøvennlig
Samtidig sier de at de vil over på mer miljøvennlig produksjon. Det kan blant annet bety at strømkrevende plasmaskjermer må vike for mindre energikrevende skjermteknologi.

Panasonic kjøpte i desember 2009 50,2 prosent av elektronikkgiganten Sanyo for 26 milliarder kroner. På kjøpet fikk de delansvar for over 9000 ansatte.

Kilde:
Reuters.com

panasonic

Diskutér dette temaet

Velkommen til diskusjon på ITavisen. Her kan du skrive det du mener, men husk at mange leser det du skriver. Vi forventer en saklig tone, og at debattantene holder seg til temaet. Det er ingen selvfølge å få publisert innlegg her, og ITavisen forbeholder seg retten til å slette/moderere innlegg uten å begrunne dette. Skrivefeil ser vi helst at du melder fram om til journalisten direkte via e-post (klikk på navnet).

Vær obs på at vi så raskt vi oppdager dem vil fjerne innlegg som inneholder:

  • Falsk identitet eller kallenavn som allerede er i bruk
  • Trakassering og utskjelling av meddebattanter, enkeltpersoner eller grupper
  • Rasistiske utsagn, bannskap, trusler eller generelt hatske meldinger

ITavisens kommentarfelt er stengt mandag til torsdag mellom kl. 22 og 8, og i helgene fra fredag kl. 20 til mandag kl. 8.

Mer om vilkårene her