Sonys første OLED-TV er bare en 11-tommer. Og varer i følge ekspertisen ikke mer enn 1000 timer.
Sonys første OLED-TV er bare en 11-tommer. Og varer i følge ekspertisen ikke mer enn 1000 timer. Sony

- OLED brenner ut etter 1000 timer

Nye skjermer ikke så gode som Sony sier?

Sony hevder at de nye OLED-skjermene deres har en levetid på minst 30 000 timer.

- Holder ikke vann

I følge en rapport fra selskapet DisplayResearch holder dette på ingen måte vann.

Rapporten hevder at Sonys aller første kommersielle OLED-modell, XEL-1, blir vesentlig dårligere etter bare 1000 timers bruk.

Sony fastholder sin versjon

I følge Sony mister skjermen halvparten av kvaliteten etter 17 000 timer, men vil vare 30 000 timer ved vanlig bruk (tre timer om dagen) i 10 år.

På tross av at DisplaySearchs test sier noe helt annet, fastholder Sony sine opprinnelige opplysninger, melder nyhetsbyrået AP.

15 000 for 11 tommer

OLED-skjermer ventes å erstatte dagens LCD- og plasmaskjermer innen ti år. Skjermene er både mer energiøkonomiske, tynnere og lettere enn dagens skjermer. I tillegg har de potensial for vesentlig bedre bildekvalitet.

Det største problemet i dagens marked er utvilsomt prisen. XEL-1 koster 15 000 kroner. Kanskje ikke så oppsiktvekkende mye, men vent til du monterer den i stua. 11 tommer gir ikke akkurat kinofølelse...

Kilde:
Crave

Diskutér dette temaet

Velkommen til diskusjon på ITavisen. Her kan du skrive det du mener, men husk at mange leser det du skriver. Vi forventer en saklig tone, og at debattantene holder seg til temaet. Det er ingen selvfølge å få publisert innlegg her, og ITavisen forbeholder seg retten til å slette/moderere innlegg uten å begrunne dette. Skrivefeil ser vi helst at du melder fram om til journalisten direkte via e-post (klikk på navnet).

Vær obs på at vi så raskt vi oppdager dem vil fjerne innlegg som inneholder:

  • Falsk identitet eller kallenavn som allerede er i bruk
  • Trakassering og utskjelling av meddebattanter, enkeltpersoner eller grupper
  • Rasistiske utsagn, bannskap, trusler eller generelt hatske meldinger

ITavisens kommentarfelt er stengt mandag til torsdag mellom kl. 22 og 8, og i helgene fra fredag kl. 20 til mandag kl. 8.

Mer om vilkårene her