Galaxy Note II ble første gang presentert på IFA-messen i Berlin i høst. Nå har salget passert fem millioner.
Galaxy Note II ble første gang presentert på IFA-messen i Berlin i høst. Nå har salget passert fem millioner. Tore Neset

Nyhetsdryss fra Samsung

IFA/Berlin: Galaxy Note II, Android-kamera og masse Windows 8.

BERLIN (ITavisen): Samsung slo virkelig på stortromma da de onsdag kveld inviterte 1500 journalister til Tempodrom i Berlin.

Stor trengsel
2000 kom, og det ble trengsel foran dørene.

En stund så det litt skummelt ut, men heldigvis kom hele verdenspressen uskadd fra arrangementet alle som dekker IFA mesen bare måtte få med seg.

Tryllet fram Galaxy Note II
Det hele begynte med en tryllkunstner. Deretter kom den lkegendariske, tyske filmregissøren Wim Wenders på scenen og fortalte hvordan han hadde laget filmen Recreate Berlin i sin helhet ved hjelp av en Galaxy Note fra Samsung.

På forhånd var det kjent at Samsung skulle presentere oppfølgeren til smartmobilen. Og ganske riktig: Samsungs mobil-sjef JK Shin dro en flunkende ny Galaxy Note II opp av hatten.

Pennen er alt
Komplett med en nyutviklet S-penn (ja, Samsung tror faktisk på pennens gjenfødelse...), Super Amoled-skjerm og Android 4.1 Jellybean, 1,6GHZ Quad Core prosessor og 4G om bord.

Den er 8,5 X 151,1 X 9,4 mm stor og har en vekt på 180 gram. Samsung beskriver den som en mellomting mellom en smartmobil og et nettbrett.

Kamera med «alt»
Da folk hadde begynt å forbederede seg på å forlate lokalet i litt mer ordnede former enn de kom, kunne Shin trekke nok en nyhet opp av hatten.

Galaxy Camera har både Andrpid 4.1 Jellybean og 4G ombord. Torer Neset

Denne gangen Android (Jellybean)-kameraet Samsung Galaxy Camera, som trolig er verdens første kamera med 4G - det nye høyhastighets, mobile bredbåndet vi fortsatt venter på.

Hva lå under duken?
SÅ begynte folk å røre på seg. Men nei, vi måtte bli sittende litt til. For Samsungs britiske sjef Damian Cusick kom trekkende med et bord tildekket av svart duk.

Under duken lå det hele fem Windows 8-produkter med fellesnavnet ATIV: Hybridmaskinene ATIV SmartPC og ATIV SmartPC Pro, nettbrettet ATIV Tab, mobilen ATIV S og notebooken Series 9.

«Samsung, Nokia welcomes you back to Windows Phone», sto det på plakaten til en av demonstrantene. Tore Neset

- Velkommen tilbake
Og utenfor sto den en gjeng demonstranter som var innleid av Nokia.

De viftet med plakater som ønsket Samsung velkommen tilbake i Windows Phone-leiren. Samsung vant uansett kappløpet om å være først ute med en Windows Phone 8. Nokia lanserer sine først 5. september.

Diskutér dette temaet

Velkommen til diskusjon på ITavisen. Her kan du skrive det du mener, men husk at mange leser det du skriver. Vi forventer en saklig tone, og at debattantene holder seg til temaet. Det er ingen selvfølge å få publisert innlegg her, og ITavisen forbeholder seg retten til å slette/moderere innlegg uten å begrunne dette. Skrivefeil ser vi helst at du melder fram om til journalisten direkte via e-post (klikk på navnet).

Vær obs på at vi så raskt vi oppdager dem vil fjerne innlegg som inneholder:

  • Falsk identitet eller kallenavn som allerede er i bruk
  • Trakassering og utskjelling av meddebattanter, enkeltpersoner eller grupper
  • Rasistiske utsagn, bannskap, trusler eller generelt hatske meldinger

ITavisens kommentarfelt er stengt mandag til torsdag mellom kl. 22 og 8, og i helgene fra fredag kl. 20 til mandag kl. 8.

Mer om vilkårene her