Noe sånt, men mindre?
Noe sånt, men mindre? Amazon

- To nye Kindle kommer

Og de blir ikke bare for bokormer.

I løpet av annen halvdel av 2012 kommer Amazon med to nye lesebrett - ett lite og ett stort.
Dette skriver Digitimes.com.

Erstatter planlagt 8,9-tommer
Ifølge nettstedet, som har opplysningene fra kilder i produksjonskjeden, dreier det seg om en 7-tommer og en 10-tommer (eller rettere sagt 10.1-tommer).

Det betyr at de tidligere omtalte planene om en 8,9-tommers etter alt å dømme er lagt på is, og erstattet av to modeller til to ulike brukergrupper: De som vil ha et brett som tar minst mulig plass i vesken og de som vil ha mest mulig tekst og bilder på én flate - for eksempel på lange flyturer eller i stua hjemme.

Ikke svart-hvitt lenger
Amazon holder naturlig nok tett, og ingen kan med sikkerhet si hva slags brett det dreier seg om.

Men sannsynligheten taler for at det ikke blir den tradisjonelle, monokrome typen med såkalt e-blekk.

Fire-suksessen fortsetter
Amazon har solgt nesten fire millioner eksemplarer av Kindle Fire, som ligger nær opp til nettbrett som Galaxy Tab og iPad i funksjonalitet og skjermkvalitet, men til en langt lavere pris.

Amazons bestillinger av e-blekkskjermer fra selskapet E-ink har sank med 62 prosent i februar, sammenlignet med februar i fjor.

Det burde være en klar nok indikasjon på at Amazon er gir full gass i nettbrettmarkrdet, og ikke nøyer seg med en nisje av bokormer.

Diskutér dette temaet

Velkommen til diskusjon på ITavisen. Her kan du skrive det du mener, men husk at mange leser det du skriver. Vi forventer en saklig tone, og at debattantene holder seg til temaet. Det er ingen selvfølge å få publisert innlegg her, og ITavisen forbeholder seg retten til å slette/moderere innlegg uten å begrunne dette. Skrivefeil ser vi helst at du melder fram om til journalisten direkte via e-post (klikk på navnet).

Vær obs på at vi så raskt vi oppdager dem vil fjerne innlegg som inneholder:

  • Falsk identitet eller kallenavn som allerede er i bruk
  • Trakassering og utskjelling av meddebattanter, enkeltpersoner eller grupper
  • Rasistiske utsagn, bannskap, trusler eller generelt hatske meldinger

ITavisens kommentarfelt er stengt mandag til torsdag mellom kl. 22 og 8, og i helgene fra fredag kl. 20 til mandag kl. 8.

Mer om vilkårene her