vine
vine

MS lanserer krise-program

Kan varsle om svineinfluensa.

I går avslørte Microsoft sitt nyeste program kalt Vine, som skal gjøre nyhetsoppdateringer i krisesituasjoner mer oversiktlig.

Vises på et kart
Vine er et program som kjører i Windows, og kan enklest forklares som et kriseprogram. Brukere kan publisere informasjon til programmet via e-post og SMS, og programmet viser nyhetene på et kart.

Totalt tar programmet inn inforamsjon fra 20 000 kilder, og alt blir organisert som små dotter på et kart.

Skal brukes i kriser
Hovedfokuset til Microsoft er å gi et program for ansvarlige personer i krisesituasjoner, slik at de enklest mulig kan publisere- og lese nyhetsoppdateringer på en enkel måte. I disse dager kan tjenesten brukes for å raskt og enkelt markere hvor svineinfluensaen kan ha inntruffet, slik at folk kan ha tid til å reagere.

I første hånd vil programmet kun være tilgjengelig i Seattle, USA, men vil åpnes opp for flere steder etterhvert. I tillegg vil den også få støtte for Facebook- og Twitter-oppdateringer i senere patcher, slik at nyhetene skal bli så ferske og raskt oppdaterte som mulig.

Kilde:
NeoWin

Diskutér dette temaet

Velkommen til diskusjon på ITavisen. Her kan du skrive det du mener, men husk at mange leser det du skriver. Vi forventer en saklig tone, og at debattantene holder seg til temaet. Det er ingen selvfølge å få publisert innlegg her, og ITavisen forbeholder seg retten til å slette/moderere innlegg uten å begrunne dette. Skrivefeil ser vi helst at du melder fram om til journalisten direkte via e-post (klikk på navnet).

Vær obs på at vi så raskt vi oppdager dem vil fjerne innlegg som inneholder:

  • Falsk identitet eller kallenavn som allerede er i bruk
  • Trakassering og utskjelling av meddebattanter, enkeltpersoner eller grupper
  • Rasistiske utsagn, bannskap, trusler eller generelt hatske meldinger

ITavisens kommentarfelt er stengt mandag til torsdag mellom kl. 22 og 8, og i helgene fra fredag kl. 20 til mandag kl. 8.

Mer om vilkårene her