b2a449a51835b4b157ec4457d5ac6857
b2a449a51835b4b157ec4457d5ac6857

Motorola kan stoppe Xbox og Windows 7

Dette kan bli krise for Microsoft.

Patent-kriger er det nok av i bransjen, men denne er svært alvorlig for Microsoft om Motorola vinner flere slag.

Farlig for Microsoft

For en dommer i distriktsdomstolen i Mannheim, Tyskland, har gitt Motorola medhold i en forføyning mot programvaregiganten. Men det betyr ikke at Microsoft må stoppe salget av Windows 7 og Xbox 360 i Tyskland, i hvert fall ikke akkurat nå.

For selv om forføyningen ble godkjent, kan den ikke tre i kraft. Dette fordi en amerikansk domstol i april bestemte at Motorola ikke får lov å forby salg i Tyskland. Høres det rart ut? Det er det også. Mer om det her.

Berører flere toppprodukter

Patentet det dreier seg om denne gang (og som berører Windows 7 og Xbox 360 samt Internet Explorer og Windows Media Player), er videoformatet H.264, som nå er standarden for avspilling av video på nett.

Microsoft sendte en formel klage til EU i februar. I klagen påstod selskapet at om de to patent-holderne får viljen sin, så vil det i hovedsak sette en stopper for nettvideo.

Nå ventes det selvsagt at Microsoft skal anke for i det lengste unngå at Xbox 360 og Windows 7-salget stopper i EU-landet Tyskland. Tyskland er den største økonomien i unionen.

Kilder:
The Verge
Foss Patents

Diskutér dette temaet

Velkommen til diskusjon på ITavisen. Her kan du skrive det du mener, men husk at mange leser det du skriver. Vi forventer en saklig tone, og at debattantene holder seg til temaet. Det er ingen selvfølge å få publisert innlegg her, og ITavisen forbeholder seg retten til å slette/moderere innlegg uten å begrunne dette. Skrivefeil ser vi helst at du melder fram om til journalisten direkte via e-post (klikk på navnet).

Vær obs på at vi så raskt vi oppdager dem vil fjerne innlegg som inneholder:

  • Falsk identitet eller kallenavn som allerede er i bruk
  • Trakassering og utskjelling av meddebattanter, enkeltpersoner eller grupper
  • Rasistiske utsagn, bannskap, trusler eller generelt hatske meldinger

ITavisens kommentarfelt er stengt mandag til torsdag mellom kl. 22 og 8, og i helgene fra fredag kl. 20 til mandag kl. 8.

Mer om vilkårene her