zune hd
zune hd

Microsoft med multitouch og HD!

Zune HD er endelig offisiell.

Microsofts nye MP3-spiller med OLED-skjerm kommer tidlig denne høsten.

OLED, touch og HD

Skal vi tro spesifikasjonene (og bildene) har endelig Apple iPod fått en skikkelig konkurrent i Zune HD. Til forskjell fra forrige generasjon som ikke så helt håpløs ut er denne likevel milevis foran. Et slankt og sexy design har endelig fra Redmond.

Borte er de eldre generasjon Zune som var klumpete og hadde mye plast-følelse. Hva med spesifikasjonene? Zune HD har en 3.3" (480 x 272 og 16:9) OLED-skjerm, toucscreen-skjermen er capacitive (akkurat som iPod Touch og iPhone). Den har HDMI-ut (samt HD-radio). HDMI-ut krever dessverre docking.

Mer info på E3

Det kommer med informasjon om spilleren på E3 som lagringskapasitet og CPU-kraft. Sikkert er det ihvertfall at den vil være kraftig nok til å dra HD-video, hva ellers skal vel HDMI-tilkoblingen brukes til. Spilleren har også nettleser og selvsagt WiFi. Nettleseren får et on-screen QWERTY-tastatur. Zune HD kjører Windows CE som OS og en spesialversjon av Internet Explorer.

Og som Apples produkkter har den tap og mulighet for å zoome inn på visse steder på nettsiden og den har også akselerometer. Og ja, den har multitouch.

Vi vet allerede at Zune blir integrert i Xbox og Xbox Live og at Zune Marketplace vil erstatte dagens Live video. Endelig er også Zune Marketplace på vei til Europa og Canada, men Microsoft ville ikke avsløre spesifikke land. Selskapet har uttalt om E3: «attendees will see first-hand how Zune integrates into Xbox LIVE creating a game-changing entertainment experience».

Microsoft har også lansert en Zune HD-nettside.

black-zune-hd-rm-eng

Kilde:
Engadget

Diskutér dette temaet

Velkommen til diskusjon på ITavisen. Her kan du skrive det du mener, men husk at mange leser det du skriver. Vi forventer en saklig tone, og at debattantene holder seg til temaet. Det er ingen selvfølge å få publisert innlegg her, og ITavisen forbeholder seg retten til å slette/moderere innlegg uten å begrunne dette. Skrivefeil ser vi helst at du melder fram om til journalisten direkte via e-post (klikk på navnet).

Vær obs på at vi så raskt vi oppdager dem vil fjerne innlegg som inneholder:

  • Falsk identitet eller kallenavn som allerede er i bruk
  • Trakassering og utskjelling av meddebattanter, enkeltpersoner eller grupper
  • Rasistiske utsagn, bannskap, trusler eller generelt hatske meldinger

ITavisens kommentarfelt er stengt mandag til torsdag mellom kl. 22 og 8, og i helgene fra fredag kl. 20 til mandag kl. 8.

Mer om vilkårene her