009-spam
009-spam

Mer spam enn vanlig e-post i 2007

Frykter e-postens død - folk bytter til chat og Skype.

I 2007 advarer forskerne at vi kan vente oss mer spam enn vanlig e-post - kommunikasjon fra person til person.

Forskere ved IDC påpeker at e-postbrukere i stadig større grad bruker lynmeldingsklienter som Live Messenger eller IP-telefoniløsninger som Skype for sin person til person-kommunikasjon.

Kjente selskaper bidrar

I 2007 venter forskerne at det vil bli sendt ca. 40 milliarder spam-mail. Det er mellom seks og syv e-poster for hvert menneske på jorden. Dette i seg selv vil ikke overgå vanlig e-post, men i tillegg kommer de 97 milliarder e-postene som genereres av masseutsendelser fra firmaer og organisasjoner.

I takt med at spammerne blir flere, blir heldigvis spamfilterne bedre. IDC-forskerne anbefaler likevel bedrifter å se på løsninger som lynmeldinger og VOIP for effektiv internkommunikasjon.

Kilde:
Ars Technica

Diskutér dette temaet

Velkommen til diskusjon på ITavisen. Her kan du skrive det du mener, men husk at mange leser det du skriver. Vi forventer en saklig tone, og at debattantene holder seg til temaet. Det er ingen selvfølge å få publisert innlegg her, og ITavisen forbeholder seg retten til å slette/moderere innlegg uten å begrunne dette. Skrivefeil ser vi helst at du melder fram om til journalisten direkte via e-post (klikk på navnet).

Vær obs på at vi så raskt vi oppdager dem vil fjerne innlegg som inneholder:

  • Falsk identitet eller kallenavn som allerede er i bruk
  • Trakassering og utskjelling av meddebattanter, enkeltpersoner eller grupper
  • Rasistiske utsagn, bannskap, trusler eller generelt hatske meldinger

ITavisens kommentarfelt er stengt mandag til torsdag mellom kl. 22 og 8, og i helgene fra fredag kl. 20 til mandag kl. 8.

Mer om vilkårene her