chrome-partners-rm-eng
chrome-partners-rm-eng Engadget

Mange er med og Chrome OS blir gratis!

Se listen med alle som er med.

Google bekrefter i et blog-innlegg at Chrome OS blir helt gratis for brukeren.

Ja, det blir gratis

I går ble det altså kjent at Google skal lansere sitt eget OS i andre halvdel neste år. Det ble ikke sagt noe om OSet skulle være gratis, men de fleste regnet med dette da Googles modell for å tjene penger er annonser og evt. oppgraderinger av gratis-tjenester.

I en ny blogg-artikkel bekrefter ikke bare selskapet at OSet blir gratis, men også hvilke selskap som samarbeider med søkegiganten om OSet.

Disse får Chrome OS

Disse selskapene samarbeider med Google om Chrome OS:

* Acer
* Adobe
* ASUS
* Freescale
* Hewlett-Packard
* Lenovo
* Qualcomm
* Texas Instruments
* Toshiba

To viktige selskap er ikke med på listen er Sony og Dell, men Google nevnte at det disse bare var noen av selskapene. Det er derfor godt mulig disse annonseres senere.

Asus er på listen og ssansen er stor for at vi i 2010 får se Chrome OS på Asus' Eee-PCer. Det er disse mini-PCene som for alvor gjorde netbookene populære.

Kilde:
Chrome Blogspot

Diskutér dette temaet

Velkommen til diskusjon på ITavisen. Her kan du skrive det du mener, men husk at mange leser det du skriver. Vi forventer en saklig tone, og at debattantene holder seg til temaet. Det er ingen selvfølge å få publisert innlegg her, og ITavisen forbeholder seg retten til å slette/moderere innlegg uten å begrunne dette. Skrivefeil ser vi helst at du melder fram om til journalisten direkte via e-post (klikk på navnet).

Vær obs på at vi så raskt vi oppdager dem vil fjerne innlegg som inneholder:

  • Falsk identitet eller kallenavn som allerede er i bruk
  • Trakassering og utskjelling av meddebattanter, enkeltpersoner eller grupper
  • Rasistiske utsagn, bannskap, trusler eller generelt hatske meldinger

ITavisens kommentarfelt er stengt mandag til torsdag mellom kl. 22 og 8, og i helgene fra fredag kl. 20 til mandag kl. 8.

Mer om vilkårene her