ie
ie

Krise for Internet Explorer

Dramatiske tall avslører.

Ifølge nett-analysselskapet Net Applications faller Microsofts nettleser dramatisk.

IE fortsetter å falle

Forrige måned hadde nettleseren nemlig sin største nedgang på 3 år. I oktober mistet IE 1.8 prosent og ender dermed på 52.6 prosent av markedet.

Dette fra bortimot monopol før Mozilla Firefox og noe senere, Google Chrome kom på banen og ga selskapet hard konkurranse.

Mistet seks prosent markedsandel

De siste tre månedene har nettleseren mistet 3.3 prosent. Det tilsvarer en total nedgang på seks prosent.

Chrome og Safari øker derimot med 1.4 prosent. Chrome ender derfor opp med en total markedsandel på 17.6 prosent og Safari på 5.4 prosent. Dette er rekord for begge programmer.

Under 50 prosent i januar?

Det er likevel et lyspunkt, dog et lite et, for MS. IE9 økte nemlig med 1.7 på Windows 7. Dermed har den nyeste nettleseren til selskapet en global markedsandel på 22.5 prosent.

Trolig dropper IE under 50 prosent markedsandel en eller annen gang i januar neste år ifølge Net Applications. Det går også dårligere for Firefox som merker konkurransen fra Google mer og mer.

Ifølge samme analyseselskap kan de komme til å tape sin andreplass til Chrome i april neste år. Chrome når trolig 20 prosent i januar eller februar.

Kilde:
IDG.se

Diskutér dette temaet

Velkommen til diskusjon på ITavisen. Her kan du skrive det du mener, men husk at mange leser det du skriver. Vi forventer en saklig tone, og at debattantene holder seg til temaet. Det er ingen selvfølge å få publisert innlegg her, og ITavisen forbeholder seg retten til å slette/moderere innlegg uten å begrunne dette. Skrivefeil ser vi helst at du melder fram om til journalisten direkte via e-post (klikk på navnet).

Vær obs på at vi så raskt vi oppdager dem vil fjerne innlegg som inneholder:

  • Falsk identitet eller kallenavn som allerede er i bruk
  • Trakassering og utskjelling av meddebattanter, enkeltpersoner eller grupper
  • Rasistiske utsagn, bannskap, trusler eller generelt hatske meldinger

ITavisens kommentarfelt er stengt mandag til torsdag mellom kl. 22 og 8, og i helgene fra fredag kl. 20 til mandag kl. 8.

Mer om vilkårene her