<b>NY UTGAVE:</b> Canons EOS-1D har kommet i MKIII-versjon.
NY UTGAVE: Canons EOS-1D har kommet i MKIII-versjon. Canon Inc.

Kanon-nyheter fra Canon

Canon lanserer to oppsiktsvekkende kameraer - EOS 1D Mark III og Powershot TX1.

EOS 1D Mark III er Canons nye speilrefleks for proffer. Det er ikke et fullformatkamera, men kjører samme standard på brikken som speilrefleksene i amatørsegmenentet.

Skremmende raskt

Til gjengjeld er kameraet avsidig kjapt. Her brenner du unna 10 bilder i sekundet. Noe som gjør kameraet ideelt for sport og annen actionfylt fotografierng.

Det nye EOS-kameraet vil ligge på ca. 32 000 kroner i Norge.

Kombi-kompakt

Den andre store nyheten fra den japanske kameragigianten er kompaktkameraet Powershot TX1. Dette kameraet ligner mer på et videokamera enn et stillbildeapparat, selv om det egentlig er det siste.

Og på mange måter er det begge deler. For her kan du skyte både 720p HD video i 16:9 format med 30 bilder per sekund og ta stillbilder med 7.1 megapiksler.

Bådde film og bilder lagres på SD-kort. Norsk pris er ennå ikke klar, men prisen i USA blir på 500 dollar (om lag 3000 norske kroner). Med moms og «plunder og heft» vil norsk pris trolig nærme seg 5000.

Kilder:
Gizmodo.com
DPreview.com (EOS 1D MKIII)
DPreview.com (TX1)

Diskutér dette temaet

Velkommen til diskusjon på ITavisen. Her kan du skrive det du mener, men husk at mange leser det du skriver. Vi forventer en saklig tone, og at debattantene holder seg til temaet. Det er ingen selvfølge å få publisert innlegg her, og ITavisen forbeholder seg retten til å slette/moderere innlegg uten å begrunne dette. Skrivefeil ser vi helst at du melder fram om til journalisten direkte via e-post (klikk på navnet).

Vær obs på at vi så raskt vi oppdager dem vil fjerne innlegg som inneholder:

  • Falsk identitet eller kallenavn som allerede er i bruk
  • Trakassering og utskjelling av meddebattanter, enkeltpersoner eller grupper
  • Rasistiske utsagn, bannskap, trusler eller generelt hatske meldinger

ITavisens kommentarfelt er stengt mandag til torsdag mellom kl. 22 og 8, og i helgene fra fredag kl. 20 til mandag kl. 8.

Mer om vilkårene her