Microsoft så seg nødt til å levere en større oppdatering allerede i går, kun uker før den offisielle lanseringen.
Microsoft så seg nødt til å levere en større oppdatering allerede i går, kun uker før den offisielle lanseringen. Trond Bie/ITavisen.no

Kan du oppgradere?

Microsoft vil ikke si noe.

Det er fortsatt usikkerhet rundt oppgraderings-mulighetene fra Windows XP og Windows Vista til Windows 8.

Microsoft vil ikke si noe

Dette fordi Microsoft enda ikke har kunnet bekrefte om de to gamle OSene kan oppgraderes til åttern - som trolig er ferdigutviklet i oktober, klar for en butikklansering til høsten.

Det er på det rene at XP-brukere i sin tid ikke kunne oppgradere til Windows 7, men måtte kopiere personlige filer og dokumenter manuelt - om det blir samme situasjon i år er derfor en mulighet. Også fordi Microsoft nevner at det blir mulig å oppgradere fra Windows 7, men selskapet har fortsatt ikke sagt noe om XP eller Vista-brukere.

Kun for Professional og Ultimate

Bruker du Windows 7 er det dog (nesten) ikke noe problem. Bruker du Windows 7 Home Premium vil du kunne oppgradere til standardversjonen av Windows 8, men du kan ikke oppgradere rett til Windows 8 Pro.

Det er det kun Windows 7 Professional og Ultimate-versjonene som kan det.

Kilde:
IDG.se

windows 8

Diskutér dette temaet

Velkommen til diskusjon på ITavisen. Her kan du skrive det du mener, men husk at mange leser det du skriver. Vi forventer en saklig tone, og at debattantene holder seg til temaet. Det er ingen selvfølge å få publisert innlegg her, og ITavisen forbeholder seg retten til å slette/moderere innlegg uten å begrunne dette. Skrivefeil ser vi helst at du melder fram om til journalisten direkte via e-post (klikk på navnet).

Vær obs på at vi så raskt vi oppdager dem vil fjerne innlegg som inneholder:

  • Falsk identitet eller kallenavn som allerede er i bruk
  • Trakassering og utskjelling av meddebattanter, enkeltpersoner eller grupper
  • Rasistiske utsagn, bannskap, trusler eller generelt hatske meldinger

ITavisens kommentarfelt er stengt mandag til torsdag mellom kl. 22 og 8, og i helgene fra fredag kl. 20 til mandag kl. 8.

Mer om vilkårene her