smiley
smiley

Ikke blunk for mye fremover

Russer har registrert varemerket ;-) .

En russisk businessmann har nettopp nettopp registrert en hyppig brukt smiley som sitt varemerke. Nå vil han ha penger hver gang noen misbruker det.

Vil saksøke selskaper
Smiletegnet formet av de tegnene semikolon, bindestrek og en lukket parantes - bedre kjent som ;-) - vil nå representere den russiske mannen ved navn Oleg Teterin. Skulle selskaper falle for fristelsen og bruke tegnsekvensen i en reklame, advarer Teterin om søksmål.

Han har blitt sitert av avisen Kommersant hvor han kom med uttalsen "Det vil ikke koste så mye - bare et par ti tusen dollar."

Kan inkludere andre smiletegn
Teterin jobber som sjef i et selskap som lager reklame for mobiltelefoner. Han legger vekt på at han ikke vil saksøke vanlige folk som bruker det blunkende smilefjeset til vanlig bruk - større selskapet er imidlertid en annen sak.

Han regner også med at smiletegn som :-) og :) muligens også vil påvirkes av varemerket, da de ser såpass like ut.

- Vil ikke fungere
Den engelske varemerkeeksperten Lee Curtis tror imidlertid ikke Teterin vil ha noe hell i eventuelle søksmål. Smiletegnet har blitt en form for de fleste å uttrykke følelser, ikke et varemerke.

Kilde:
The Register

Diskutér dette temaet

Velkommen til diskusjon på ITavisen. Her kan du skrive det du mener, men husk at mange leser det du skriver. Vi forventer en saklig tone, og at debattantene holder seg til temaet. Det er ingen selvfølge å få publisert innlegg her, og ITavisen forbeholder seg retten til å slette/moderere innlegg uten å begrunne dette. Skrivefeil ser vi helst at du melder fram om til journalisten direkte via e-post (klikk på navnet).

Vær obs på at vi så raskt vi oppdager dem vil fjerne innlegg som inneholder:

  • Falsk identitet eller kallenavn som allerede er i bruk
  • Trakassering og utskjelling av meddebattanter, enkeltpersoner eller grupper
  • Rasistiske utsagn, bannskap, trusler eller generelt hatske meldinger

ITavisens kommentarfelt er stengt mandag til torsdag mellom kl. 22 og 8, og i helgene fra fredag kl. 20 til mandag kl. 8.

Mer om vilkårene her