Google-mobil konsept fra 2006.
Google-mobil konsept fra 2006. The Verge

Ikke akkurat iPhone

Her er Googles første mobil.

Steve Jobs forklarte som kjent i sin biografi, skrevet av Walter Isaacson, at han var villig til å starte en atom-krig mot Google, for det han oppfattet som regelrett kopi av Apples smartmobil-ideer.

Se også skjermbilder av det gamle Android-OSet hos ITavisen.

Stjal de Apples ideer?

Nå er det ikke akkurat sånn at PC-bransjen ikke er kjent for å stjele fra hverandre, men Jobs kan ha hatt et poeng uansett. Ikke minst fordi daværende Google-sjef, Eric Schmidt, satt i Apples styre såvel som Googles.

For nå har det dukket opp konseptbilder (i forbindelse med en Google vs. Oracle-rettsak) av Googles første mobil fra 2006, og den ligner mer på dagens Blackberry, og smartmobilene som var på markedet før iPhone, enn dagens Android-mobiler.

Berøring ikke et krav

Det er ikke lagt vekt på berøring da skjermen er liten og de fysiske knappene er mange, og det var ikke engang et Google-krav at Android-panelene skulle støtte berøring.

Etter at Apple lanserte iPhone kan mye tyde på at Google endret sine planer og satset alt på store berørings-paneler.

Dream kom først i 2008

For i oktober 2008, ett år etter iPhone-lanseringen (iPhone ble lansert i januar året før), kom den første mobilen med Android-OSet, den ble produsert av HTC og het HTC Dream/G1. Den hadde komplett tastatur, men dette var utskyvbar noe som muliggjorde mye mer plass til berørings-panelet.

Det er nesten komisk å lese spesifikasjonene på denne mobilen i forhold til hvilken kraft vi har i hendene i 2012. Utviklingen har vært enorm:

* ARMv9 200MHz CPU.
* 64MB RAM og ROM.
* miniSD.
* 2 MP-kamera.
* USB.
* Bluetooth 2.1.
* QVGA-panel (320x240) - 16 bit.

Kilde:
The Verge

Diskutér dette temaet

Velkommen til diskusjon på ITavisen. Her kan du skrive det du mener, men husk at mange leser det du skriver. Vi forventer en saklig tone, og at debattantene holder seg til temaet. Det er ingen selvfølge å få publisert innlegg her, og ITavisen forbeholder seg retten til å slette/moderere innlegg uten å begrunne dette. Skrivefeil ser vi helst at du melder fram om til journalisten direkte via e-post (klikk på navnet).

Vær obs på at vi så raskt vi oppdager dem vil fjerne innlegg som inneholder:

  • Falsk identitet eller kallenavn som allerede er i bruk
  • Trakassering og utskjelling av meddebattanter, enkeltpersoner eller grupper
  • Rasistiske utsagn, bannskap, trusler eller generelt hatske meldinger

ITavisens kommentarfelt er stengt mandag til torsdag mellom kl. 22 og 8, og i helgene fra fredag kl. 20 til mandag kl. 8.

Mer om vilkårene her