microsoft-wall-controller-concept
microsoft-wall-controller-concept

Hva er det Microsoft driver med her?

Merkelig, men spennende nytt konsept.

Microsoft fortsetter forsking på mennesket som digital styringenhet på Conference on Human Factors in Computing-konferansen.

Støy lager gest-muligheter

Microsoft Research undersøker nå mulighetene som ligger i å bruke kroppen som antenne, støyen (som til enhver tid er tilstede) som menneskekroppen mottar skal så kunne brukes til å utføre gester, som f.eks. å dimme lyset med en en virtuell bryter på veggen.

Det er noe vanskelig å forklare, og ikke minst skjønne, uten en video-demonstrasjon, men vi håper det kommer mer snarlig, for dette høres veldig spennende ut.

Allerede testet

I topp-bildet bruker test-personen en laptop og en USB-dongel plassert i en ryggsekk. En ledning kobler sammen USB-dongelen med en ledende «pad» som igjen er plassert på nakken til test-personen.

Dette PDF-dokumentet går nærmere inn på detaljene, og ikke minst matten, i forskningsprosjektet.

Kilder:
Microsoft
Engadget

Eksempel på bruksomårde fra Microsofts forskningsdokument.

Diskutér dette temaet

Velkommen til diskusjon på ITavisen. Her kan du skrive det du mener, men husk at mange leser det du skriver. Vi forventer en saklig tone, og at debattantene holder seg til temaet. Det er ingen selvfølge å få publisert innlegg her, og ITavisen forbeholder seg retten til å slette/moderere innlegg uten å begrunne dette. Skrivefeil ser vi helst at du melder fram om til journalisten direkte via e-post (klikk på navnet).

Vær obs på at vi så raskt vi oppdager dem vil fjerne innlegg som inneholder:

  • Falsk identitet eller kallenavn som allerede er i bruk
  • Trakassering og utskjelling av meddebattanter, enkeltpersoner eller grupper
  • Rasistiske utsagn, bannskap, trusler eller generelt hatske meldinger

ITavisens kommentarfelt er stengt mandag til torsdag mellom kl. 22 og 8, og i helgene fra fredag kl. 20 til mandag kl. 8.

Mer om vilkårene her