HTC One X.
HTC One X. Ole Petter Baugerød Stokke/DinSide.no

HTC-telefoner stoppet i tollen

Apple likte dem ikke...

Like før jul i fjor vant Apple en patentkrangel med HTC.

Gjorde endringer
Resultatet ble at flere av HTCs telefoner ble blokkert fra det amerikanske markedet.

HTC klarte imidlertid å lure Apple ved å gjøre noen små endringer.

- Bryter fortsatt patent
Dette aksepterte imidlertid ikke Apple, og nå har de igjen greid å stoppe de Android-baserte HTC-telefonene som de (og myndighetene) mener bryter med patent nummer 5946647: «Et system og en metode som fører til at en datamaskin kan oppdage og utføre handlinger i strukturer som er identifisert i elektroniske data.»

Altså et svært generelt «alt og ingenting»-patent av den typen som utløser diskusjoner om man virkelig kan ta patent på et konsept, en idé eller rett og slett et naturfenomen.

- Skyldes misforståelse
Uansett opplever nå HTC ifølge The Verge at sendinger fra Asia med HTC One X and Evo 4G LTE blir liggende i den amerikanske tollen.

HTC mener selv at det hele skyldes en misforståelse, og at de følger rettsavgjørelsen til punkt og prikke. De her derfor godt håp om å få containerne med telefoner ut av tollen i nærmeste framtid.

Diskutér dette temaet

Velkommen til diskusjon på ITavisen. Her kan du skrive det du mener, men husk at mange leser det du skriver. Vi forventer en saklig tone, og at debattantene holder seg til temaet. Det er ingen selvfølge å få publisert innlegg her, og ITavisen forbeholder seg retten til å slette/moderere innlegg uten å begrunne dette. Skrivefeil ser vi helst at du melder fram om til journalisten direkte via e-post (klikk på navnet).

Vær obs på at vi så raskt vi oppdager dem vil fjerne innlegg som inneholder:

  • Falsk identitet eller kallenavn som allerede er i bruk
  • Trakassering og utskjelling av meddebattanter, enkeltpersoner eller grupper
  • Rasistiske utsagn, bannskap, trusler eller generelt hatske meldinger

ITavisens kommentarfelt er stengt mandag til torsdag mellom kl. 22 og 8, og i helgene fra fredag kl. 20 til mandag kl. 8.

Mer om vilkårene her